Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Terug naar overzicht E-mail

BERSAMA Baru

Geverifieerde artiest


Gescreend door professionals Bandzekerheid Administratief op orde

Over BERSAMA Baru

Interactief Vrolijk
BERSAMA baru is een doorstart van de band Bersama Latin Maluku, met 6 nieuwe muzikanten.

Het repertoire van BERSAMA baru bestaat voornamelijk uit latin met Molukse invloeden of juist andersom Molukse liederen met latin invloeden, echte fusion muziek dus.

Uitgangspunt zijn traditionele Molukse liederen, maar ook Spaanse en Engelstalige nummers zijn door Nino Latuny gearrangeerd naar latin en door de hele band verwerkt naar een geheel eigen ‘Latin Maluku sound´ of beter gezegd een “Bersama sausje”. BERSAMA baru heeft 2 C’s hoog in het vaandel staan, dat is de C van cultuur en de C van commercieel. Met bijzondere muziekinstrumenten zoals de berimbau en de kalimba is het een ervaring om naar deze band te luisteren. Natuurlijk speelt de band ook eigen nummers. BERSAMA baru luistert goed naar het publiek en past het repertoire hierop aan. BERSAMA baru speelt op Pasar Malams, festivals en de grotere feesten en partijen in binnen- en buitenland, maar heeft ook al gespeeld op diverse bekende poppodia in Nederland, bruiloften en verjaardagsfeesten.

Nino ‘Kapitan’ Latuny, leadgitaar:

Nino oprichter en bandleider van Bersama - was in de jaren ’70 gitarist bij Massada met o.a. Johnny en Eppy Manuhutu, Chris Latul, Rudy de Queljoe, Zeth Mustamu en Nippy Noya, samen hebben zij aan het begin gestaan van deze succesvolle band. Verder speelde hij bij enkele commerciële bands en bij ‘Massiada’ een spin off van Massada, waar hij speelde met o.a. Chris Latul, Ralph Satumalaij en Zeth Mustamu. Later nam hij deel aan het project Blue Pearl van Zeth Mustamu. Nino heeft de zilveren harp van Stichting Conamus ontvangen. Nino arrangeert de nummers van Bersama naar Latin Maluku Sound.

Zeth Mustamu, percussie/lead vocals/backingvocals:

Zeth was in de jaren '70 percussionist bij Massada, met o.a. Johny en Eppy Manuhutu, Nippy Noya, Chris Latul, Rudy de Queljoe en Nino 'Kapitan' Latuny. Hij heeft veel freelance en studiowerk gedaan en gespeeld met o.a. Daniel Sahuleka, de rockgroep Batida met o.a. Bart Fermie en de samba-jazzgroep Sambita  In 2007 neemt hij in eigen beheer Blue Pearl op met enkele topmuzikanten waaronder JT, Maria Lekransy, Anna Makalooy, Suzanne Mangar maar ook Illing Mustamu en Nino Latuny. Zeth heeft een zilveren harp ontvangen. Zeth bespeelt naast percussie en conga ook traditionele instrumenten zoals tifa, kalimba en Berimbau.

 

Ronald Putuhena drums:

Ronald heeft een groot aantal muzikale activiteiten gedaan.

Jazz, latin, soul, rock en funk zijn de ingrediënten die hij in zijn drumstijl vermengt, en dat in combinatie met de hedendaagse pop.

Enkele bands of projecten waarin hij heeft gespeeld zijn o.a. Back from Eternity, Theo Lens Band, Cosmo, Daniel Sahuleka Band, met enkele leden van de band Massada. Daarnaast verleende hij zijn muzikale medewerking aan diverse partybands binnen het amusementscircuit.

Ronald speelt nog ook nog bij RE-Generate samen met Edwin Geurtsen.

Edwin Geurtsen bas:

Edwin heeft in de loop der jaren in diverse bands gespeeld, maar hij heeft ook meegedaan met diverse projecten op het gebied van musical en gospel. Hij is actief met de band RE-Generate, waar hij samen met drummer Ronald de rythm ’n bas sectie vormt. Zijn muzikale ervaring is op het gebied van soul, funk, Latin, jazz en pop. Het liefst speelt hij muziek die mensen raakt, doet bewegen en enthousiast maakt.

Frits Kakisina gitaar, backingvocals:

Frits is opgegroeid met soul, funk, jazz rock/fusion, pop en Maleise/pop uit Ambon. Hij begon op schoolfeestjes te spelen. In de jaren 90 heeft hij met diverse bandjes uit Tiel gespeeld en jamsessies in Arnhem en M-Groove ook samen met Werner Woesing. Hij speelde met de Dirk Kuyt Foundation in Noordwijk. Naast diverse gigs, feestjes en jamsessies….is hij nog steeds gitarist/backingvocal bij MUSIC & US. Werner speelt hier ook.

Werner Woesing leading vocals

Werner is begonnen bij diverse bandjes waarin hij van alles zong van Nederlandstalig tot disco, funk, soul en natuurlijk lagu2.

Werner speel nog steeds bij zijn huidige formatie MUSIC & US en daarnaast nog bij andere projecten. Hij vind het nog steeds heerlijk om het publiek  waarvoor je speelt een te gekke avond te bezorgen, samen met muzikanten die dezelfde passie hebben en waar het plezier van afstraalt op het podium.

Edward Barkey toetsen

Edward groeide op in een zeer muzikale familie met veel soul, funk, country en fusion muziek. Eerst als gitarist maar op 17 jarige leeftijd maakte hij de overstap naar toetsen en begon met muziek productie. Als producer heeft hij vele gouden en platinum producties op zijn naam staan en in 2011 won hij een Rembrandt award voor beste filmmuziek. Naast het studiowerk heeft hij altijd ook in bands gespeeld en sommigen zullen hem wellicht kennen als toetsenist van Groove Xperience waar hij ruim 28 jaar deel van uit maakte.

Cor Reawaruw percussie

Cor is een ervaren percussionist, hij heeft jarenlang gespeeld bij de bekende band Groove Xperience, verder heeft Cor al ontelbare keren als invaller bij BERSAMA gespeeld. Zowel op timbales als op conga's staat Cor zijn mannetje.

Cor is nu ook een vaste invaller bij BERSAMA.

Op 27-8-2016 is de CD Nona Manis in eigen beheer uitgebracht. Een CD met o.a. Molukse traditionals gearrangeerd naar latin, echte wereldmuziek/fusion dus.

In oktober 2017 is Bersama op uitnodiging van de organisatie van Ambon City of Music naar Ambon geweest voor 3 geweldige optredens.  Deze tour is gesponsord door Het Fonds Podiumkunsten.Gescreend door professionals Bandzekerheid Administratief op orde

3 reviews

Schrijf review

4.75 / 5

Gemiddelde uit 3 beoordelingen:

Uitstraling

4.7 / 5

Professionaliteit

4.7 / 5

Repertoire

4.7 / 5

Prijs / Kwaliteit

5.0 / 5

Interactie met publiek

4.7 / 5

"Fantastisch"

Door Anny Rutten (Feestdatum: 10-09-2017, feestlocatie: Marcato Mondial)

5 / 5

Geweldig optreden. Enthousiast publiek, er werd lekker gedanst! Voor herhaling vatbaar!

"Top band, top avond!"

Door Michael (Feestdatum: 02-09-2017, feestlocatie: Schoorl )

4.2 / 5

Bersama ingehuurd voor huwelijksfeest van 100+ man. Met hun vrolijke, swingende Latin Sound wisten ze absoluut bij te dragen aan het succes van de avond en de voetjes van de vloer te krijgen. Leuke interactie met het publiek. Communicatie per mail van tevoren verliep goed en afspraken werden netjes nagekomen. Een aanradertje wat ons betreft.

"Stilstaan is geen optie met deze band"

Door Isira (Feestdatum: 22-10-2016, feestlocatie: Pasar malam)

5 / 5

Het was voor mij al weer een hele poos geleden dat ik op een pasar was geweest maar Bersama maakte voor mij de avond compleet. Vrolijke, dansbare muziek die af en toe ook vraagt om uit volle borst mee te zingen. Individuele topmuzikanten die samen een geweldige sfeer neerzetten. Authentiek en vernieuwend... echt bijzonder.


Repertoire

Latin:

Openingsnummer Kalimba (eigen nummer Nino)

Black magic woman (Santana)

Zaire (intro voor I want you to know met alleen percussie)

I want you to know (El Chicano, bewerkte versie)

Café (origineel Malo, bewerkte versie)

I still haven’t found (U2 latin versie, arrangement Nino, van de CD)

Corazon Espinado (Santana, bewerkte versie)

Pata pata (origineel Miriam Makeba, arrangement Nino van de CD)

Under the sun (Aqua Dulce)

Membantu (origineel Stand by me latin versie, arrangement Nino)

Ritmo del Corazon (Sapo)

Elmundo baillando (Gloria Estefan)

Ballero (origineel War, arrangement Nino, van de CD)

Nona manies (eigen nummer Nino, van de CD)

Havanna (bewerkte versie met vertaling naar maleis)

Upu latué (Moluks nummer latin arrangement Nino, van de CD)

Lembe-lembe (Moluks nummer zeer mooie uitvoering van Nino, van de CD)

Amar dawané (swingend Moluks nummer)

Ibu dari adzalku (swingend nummer Zeth Mustamu)

Shape of you (bewerkt naar latin versie)

Mari bersatu (Daniel Sahuleka)

Lain sajang lain (Foco)

Sajojo (Molukse traditional, vrolijk dansnummer))

Malam-Malam (medley Molukse originals)

Buli

Kasi cinta (origineel Prince Royce bewerkt en vertaald naar maleis)

7+7 (medley Molukse originals)

Goro goro né (Molukse traditional bewerkte versie, van de CD)

Gandung é (Molukse traditional, bewerkte versie, van de CD)

Overige, soul, funk en lagu lagu:

Mustang Sally

You got a friend

Sweet inspiration

Always there (Incognito)

Reach (Orleans)

I will praise you

En vele andere songs op aanvraag

De gearrangeerde nummers en eigen nummers zijn langer dan gemiddeld (ongeveer 7-8 minuten) door m.n. breaks met veel percussie


Anderen bekeken ook

Suncere Suncere

Suncere is een zeer ervaren swingende allround band met een geweldige zangeres en dito muzikanten. De band brengt een breed repertoire variërend van latin, dance-classics, pop, salsa, tot merengue, reggae en ballads. Bent u op zoek naar een leuke gezellige band voor uw feest, dan bent u bij Sun...

€ 1995

|

5

Geverifieerde artiest

Check beschikbaarheid

Gescreend door professionals Bandzekerheid Administratief op orde

Een feest om nooit te vergeten

Ontvang vrijblijvend informatie over de prijs en beschikbaarheid van BERSAMA Baru.

Check beschikbaarheid

Een feest om nooit te vergeten

Ontvang vrijblijvend informatie over de prijs en beschikbaarheid van BERSAMA Baru.

(3) |

€ 1750

|

9

Op verlanglijstje
BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2024
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen