Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Terug naar overzicht E-mail

CrashBrass

Geverifieerde artiest


Gescreend door professionals Bandzekerheid Administratief op orde

Over CrashBrass

Flexibel Impact Imposant

De Caraïbische brassband Crashbrass is een lopend dansorkest. De band bestaat uit een aantal blazers en drummers. De muzikanten zijn jongeren afkomstig uit het Caraïbisch gebied, o.a. Aruba, Antillen, Santo Domingo, Suriname, Haïti en Ghana, en woonachtig in Amsterdam en Almere, die broederlijk met elkaar omgaan.

De Afro-Caraïbische muziek/showband Crashbrass is opgericht in 1986 door Arubaanse en Antilliaanse studenten, die al van kinds af aan in een brassband spelen. De meesten zijn na beëindiging van hun studie teruggekeerd naar hun geboorte eiland in het Caraïbisch gebied.

De kleurrijke samenleving heeft de muziekstijl van de Caraïbisch brassband sterk beïnvloed. De muziek is een samenspel van Spaanse, Europese, Afrikaanse en Indiaanse elementen, zoals samba, soca, calypso, merenque en moderne muziek.

De razendsnelle ritmische muziek die zij ten gehore brengen, vindt haar oorsprong in het grootste volksfeest van het jaar, 't carnaval. Dit is in het Caraïbisch gebied het cultureel hoogtepunt.

De kracht en het enthousiasme waarmee de muzikanten spelen, lijken onuitputtelijk en het ritme werkt aanstekelijk. Het is onmogelijk om de benen en heupen stil te houden. Crashbrass treedt op, zowel op podia als te midden van het publiek. De groep brengt een wervelende show die in praktisch alle ruimtes kan worden opgevoerd.

Sinds 1998 hebben wij ook een jeugdafdeling opgericht met jongens t/m 15 jaar. Deze jeugdbrassband heeft in korte tijd veel furore gemaakt en is ook een veel gevraagde attractie op bekende evenementen, braderie en sport evenementen.

Crashbrass heeft met veel succes meerdere malen in bijna alle Europese landen opgetreden èn is de oudste en meest bekende Caraïbische brassband in Europa. Ze treden op met 12, 15, 18, 25 en 30 muzikanten. Dat is afhankelijk van de wens van de opdrachtgever.

De Caribbean show/dance groep The Crashbrass Force bestaat uit een aantal exotische danseressen in prachtige Caraïbische kostuums, die een dynamische dansshow geven en indien gewenst een Caraïbische Carnavalsshow met samba, soca, merenque en folkdance ten tonele brengen. De Crashbrass Force treedt op mèt en zonder de brassband.Gescreend door professionals Bandzekerheid Administratief op orde

9 reviews

Schrijf review

4.6 / 5

Gemiddelde uit 9 beoordelingen:

Uitstraling

4.7 / 5

Professionaliteit

4.7 / 5

Repertoire

4.4 / 5

Prijs / Kwaliteit

4.6 / 5

Interactie met publiek

4.8 / 5

"FANTASTISCH!!!"

Door Marjolein Belser (Feestdatum: 22-06-2004, feestlocatie: Breda - De Avenue)

4.8 / 5

Contact met de jongens van Crashbrass verliep gemakkelijk via whatsapp. Goede afspraken, nog betere opening van ons trouwfeest!! We konden ons geen betere groep wensen. Crassbrass heeft er mede voor gezorgd dat onze avond onvergetelijk is geworden. Dikke aanrader dus!

"FANTASTISCH!!!"

Door Marjolein Belser (Feestdatum: 22-06-2004, feestlocatie: Breda - De Avenue)

5 / 5

"Het was een superfeest"

Door Bettina Buis (Feestdatum: 13-06-2020, feestlocatie: Vianen)

5 / 5

Een unieke band die er een feest van maken voor jong en oud. Mijn dochter die 12 werd vond het geweldig en na een periode van regeltjes ivm corona konden we heerlijk even uit de band springen. Bedankt leden van de chrasbrass??

"GE - WEL - DIG!"

Door Danütha (Feestdatum: 01-11-1997, feestlocatie: Zaandam )

5 / 5

Nog nooit eerder had ik zelf een Brassband geboekt, en nog nooit eerder heb ik zo'n professionele en sfeervolle band als deze mee gemaakt. Adembenemend. En wat een goede service.

"uitstekend!"

Door FNV (Feestdatum: 10-01-2019, feestlocatie: Voetbalstadion Spakenburg)

5 / 5

Fijne jongens!

"Super geweldige ervaring"

Door Samira (Feestdatum: 18-08-2018, feestlocatie: Zeezicht castricum)

5 / 5

We hebben allemaal zoooo genoten, super leuke jongens met gevoel van ritme en die ontzettend goed kunnen spelen. Top ervaring!!!!

"Awesome!"

Door Macarena Mendoza (Feestdatum: 16-10-2006, feestlocatie: Atlassian BV)

4.2 / 5

Leuk & vrolijke jongens, met goede energie en leuke interactie met onze medewerkers. Het was een verrassen en energieke optreden!

"Een enthousiaste band die paste in het beeld van de optocht."

Door Roel Cnossen (Feestdatum: 15-09-2019)

3.6 / 5

We hebben deze band uitgezocht omdat de bands die er normaal meelopen met de optocht niet konden. Ook hebben wij een goede ervaring met CrashBrass vanuit een feest in 2013. Tussen de versierde wagens door waren zij een goede aanvulling in de optocht.

"Leuke groep jongens die luisteren naar wat je vraagt."

Door Sabrina Mekenkamp (Feestdatum: 07-07-2015)

4 / 5

De leerlingen kwamen in eerste instantie moeilijk los, de tweede sessie ging dit aanzienlijk beter. Ze betrokken de jongeren er goed bij, proberen de jongeren uit te dagen tot dansen... leuk!!!Anderen bekeken ook

Calypso Brassband Calypso Brassband

Calypso Brassband is in 2009 opgericht door Jannuel Rosina. Na jaren bij verschillende groepen te hebben gespeeld en lessen te hebben gegeven aan verschillende groepen in en buiten Amsterdam, heeft Jannuel besloten om voor zichzelf te beginnen. Wij kenmerken ons door de vernieuwende en opzwepende ri...

€ 1000

|

6

Geverifieerde artiest

Check beschikbaarheid

Gescreend door professionals Bandzekerheid Administratief op orde

Een feest om nooit te vergeten

Ontvang vrijblijvend informatie over de prijs en beschikbaarheid van CrashBrass.

Check beschikbaarheid

Een feest om nooit te vergeten

Ontvang vrijblijvend informatie over de prijs en beschikbaarheid van CrashBrass.

(9) |

€ 650

|

4

Op verlanglijstje
BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2023
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen