CrashBrass

8.4

4 reviews

va. €600

CrashBrassOver CrashBrass

Flexibel Impact Imposant

De Caraïbische brassband Crashbrass is een lopend dansorkest. De band bestaat uit een aantal blazers en drummers. De muzikanten zijn jongeren afkomstig uit het Caraïbisch gebied, o.a. Aruba, Antillen, Santo Domingo, Suriname, Haïti en Ghana, en woonachtig in Amsterdam en Almere, die broederlijk met elkaar omgaan.

De Afro-Caraïbische muziek/showband Crashbrass is opgericht in 1986 door Arubaanse en Antilliaanse studenten, die al van kinds af aan in een brassband spelen. De meesten zijn na beëindiging van hun studie teruggekeerd naar hun geboorte eiland in het Caraïbisch gebied.

De kleurrijke samenleving heeft de muziekstijl van de Caraïbisch brassband sterk beïnvloed. De muziek is een samenspel van Spaanse, Europese, Afrikaanse en Indiaanse elementen, zoals samba, soca, calypso, merenque en moderne muziek.

De razendsnelle ritmische muziek die zij ten gehore brengen, vindt haar oorsprong in het grootste volksfeest van het jaar, 't carnaval. Dit is in het Caraïbisch gebied het cultureel hoogtepunt.

De kracht en het enthousiasme waarmee de muzikanten spelen, lijken onuitputtelijk en het ritme werkt aanstekelijk. Het is onmogelijk om de benen en heupen stil te houden. Crashbrass treedt op, zowel op podia als te midden van het publiek. De groep brengt een wervelende show die in praktisch alle ruimtes kan worden opgevoerd.

Sinds 1998 hebben wij ook een jeugdafdeling opgericht met jongens t/m 15 jaar. Deze jeugdbrassband heeft in korte tijd veel furore gemaakt en is ook een veel gevraagde attractie op bekende evenementen, braderie en sport evenementen.

Crashbrass heeft met veel succes meerdere malen in bijna alle Europese landen opgetreden èn is de oudste en meest bekende Caraïbische brassband in Europa. Ze treden op met 12, 15, 18, 25 en 30 muzikanten. Dat is afhankelijk van de wens van de opdrachtgever.

De Caribbean show/dance groep The Crashbrass Force bestaat uit een aantal exotische danseressen in prachtige Caraïbische kostuums, die een dynamische dansshow geven en indien gewenst een Caraïbische Carnavalsshow met samba, soca, merenque en folkdance ten tonele brengen. De Crashbrass Force treedt op mèt en zonder de brassband.


Video

+ Meer video's

4 reviews


Repertoire


Anderen bekeken ookEen feest om nooit te vergeten

Ontvang vrijblijvend informatie over de prijs en beschikbaarheid van CrashBrass.

  (4)


Door op versturen te klikken ga je akkoord met onze privacy policy