Philip Baumgarten Trio


3 Bandleden

Prijs op aanvraagOver Philip Baumgarten Trio

Met het Philip Baumgarten Trio gaat een grote wens van mij in vervulling: jazz spelen zoals ik dat het allerliefste doe en met fantastische musici met wie ik dat het liefste doe. Omdat ik de meeste muziek zelf schrijf – maar niet alle muziek, Leonieke Vermeer heeft ook een aantal prachtige nummers bijgedragen – komt het concept voor een groot deel uit mijn koker. Heerlijk om jazz te kunnen spelen zoals ik het altijd al bedoelde!

Wat mijn muziek betreft: ik liep al een aantal jaren rond met het idee dat ik een jazzCD wilde maken met mijn composities voordat het concept was uitgekristalliseerd. Ik heb er jaren over gedaan om tot de conclusie te komen dat ik niet moeilijk moest doen, dat ik helemaal niet volgens een bepaalde stijl hoefde te schrijven en gewoon kon opschrijven wat ik zelf het mooist vind. Vaak zijn de simpelste oplossingen de beste! Gevolg is dat alle muzikale invloeden waaraan ik tot nu toe ben blootgesteld in mijn composities vertegenwoordigd zijn. Dat zijn er nogal wat; ik ben Amerikaans/Nederlands, maar heb ook in Zwitserland, Ghana en Italië gewoond. Bovendien heb ik veel salsa gespeeld (zo heb ik jarenlang een salsa workshoporkest geleid, waarvoor ik de arrangementen maakte en dat mijn muziek speelde) en ik heb zelfs in een band gezeten die Finse volksmuziek speelde.

Op zestienjarige leeftijd won Leonieke Vermeer, met de solopiano compositie My moods in de categorie muziek de landelijke Kunstbendefinale. Toen werd al duidelijk dat jazzy invloeden de boventoon zouden voeren in haar muzikale loopbaan. Aan het Noord Nederlands Conservatorium voltooide zij haar studie Lichte Muziek Piano, met als aanvullend hoofdvak Klassieke Muziek. Daarnaast verrijkten de Musiklinjen in Stockholm, het Leeds College of Music en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag haar muziekstudie.


Leonieke Vermeer leidde jarenlang de jazzsessie in de USVA in Groningen.

Met de band Rakia stond zij in de finale van the Dutch Jazz Competition van het North Sea Jazz Festival. Met haar Monkproject heeft zij op Noorderzon en het huiskamerfestival Te Gast in Garnwerd gespeeld, waar volgens de pers de uitvoering van Monks beroemdste nummer Round midnight ‘op de bewolkte namiddag even de zon deed doorbreken.’

Leonieke Vermeer heeft enorm veel power en swing in haar spel, maar kan ook prachtig lyrisch spelen, zoals blijkt uit haar solo in het nummer Hope op de CD The Arrival.

Behalve dat Matthias van Olst een smaakvolle en subtiele drummer is die heerlijk kan swingen, heeft hij nog twee eigenschappen die ik waardeer. Ten eerste is hij een meester in de dynamiek; hij kan echt héél zacht spelen als de muziek erom vraagt en flink tekeer gaan op andere momenten. Een tweede prachtige eigenschap die ik wil noemen: Matthias heeft de gave om zijn medemuzikanten beter te laten spelen. Ik heb altijd het gevoel dat mijn bedje gespreid is als ik met Matthias speel.

- Philip Baumgarten

Video

+ Meer video's

Nog geen reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Philip Baumgarten Trio, wees de eerste!

Schrijf review

Repertoire

EIGEN NUMMERS

Jeannette

Tim

Texel

The Arrival

Amygdala

Something going on

Hope

Small Smile

The Feelingsmachine

Go!


BLUES

From Inside

The Assembly Line and the Dreamer

Memories of Accra

Mixed Emotions

Life in a nutshell

Michiel

Not just a funeral


Naast dit ook honderden jazz standards


Anderen bekeken ookBeschikbaarheid en prijs

Philip Baumgarten Trio

Ontvang vrijblijvend informatie over de prijs en beschikbaarheid!
Jan Poppema

Jan Poppema


Merijn Middelweerd