Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Oktoberfest: waar hou jij rekening mee bij het boeken?

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087
Was gibt? Door heel Nederland vinden Oktoberfest feesten plaats. Het is dan ook al lang niet meer het volkfeest dat zich jaarlijks beperkt tot München en omgeving. Wil jij jouw Oktoberfest avond goed geregeld hebben? Als je rekening houdt met de punten hieronder verzeker jij jouzelf van een knallende feestavond! Genau!
 

Hoeveel feestgangers nodig jij uit?

Op zich maakt het voor de band niet zo veel uit of er 50 of 500 feestgangers in Tiroler outfit op jouw feest verschijnen. Maar het is wel iets om rekening mee te houden voor de uitstraling van het feest. Wanneer er een heel groot publiek is sta je misschien al met 1-0 achter als je als Schlagerzanger in je eentje op het podium staat. Dan is een 10 koppige band inclusief blazers misschien een beter idee, het oog wil tenslotte ook wat. Daarentegen is het ook geen goed idee om bij een wat kleiner feest uiteindelijk meer bandleden dan gasten te hebben. Hulp nodig bij de keuze? Wij helpen je er graag mee!


Oktoberfestband Nunentaler Schurzenjager
 

Een podium: must of overbodig?

Heb jij een podium in jouw feesttent? Sommige bands zweren er bij: een podium verhoogd de feestsfeer. Anderen spelen net zo lief op gelijke hoogte met jouw gasten, dan zijn de lijntjes kort wat betreft de interactie. Vooral bij de wat kleinere feesten is dit een leuke optie. Als je wilt dat iedereen de band kan zien, is een podium aan te raden. Niet elke band neemt een eigen podium mee en soms is het goedkoper om lokaal een podium te huren dan de band er een mee te laten slepen. Vraag naar de mogelijkheden!
 

Het repertoire

Wil jij alleen de beste Duitse Schlagers op jouw feest? Of verwachten de gasten af en toe een Nederlandstalig nummer of carnavalskraker? Elk feest is natuurlijk anders. Een goede band kan hier altijd op inspelen, maar kies je voor een band met één soort repertoire dan beperk je jezelf in de keuze. Een avond vol Duitse muziek klinkt leuk, maar als je voor een breder publiek gaat is een beetje afwisseling op het juiste moment een welkome aanvulling. Soms wil je niet de hele avond naar slechts een soortmuziek luisteren. Hou daar van te voren rekening mee, want je wil niet dat de hele tent om Hazes roept en de band dit niet kan leveren!

Oktoberfestband Tiroler Teufel
 

Boek op tijd!

Bruiloft bands gaan vaak als warme broodjes over de toonbank. Bands kunnen maar 1 keer per avond optreden en vaak zijn er meer gegadigden voor populaire data. Voor een Oktoberfest band is dit niet anders. Oke, als jij besluit je Oktoberfeest op woensdagavond 13 april te vieren is de kans groot dat de band die jij op het oog hebt gewoon beschikbaar is. Maar wil jij een authentiek Oktoberfeest wanneer je een Oktoberfeest hoort te vieren? Dan moet je er vroeg bij zijn! Vaak worden bands in het voorjaar al vastgelegd, soms zelfs een jaar van te voren. Zorg dat jij niet achter het net vist en informeer tijdig!
 

Hast du genug bier?

De laatste tip is misschien wel de allerbelangrijkste, al maakt dat voor de bandkeuze niet veel uit. Zorg dat je genoeg bier en pullen in huis hebt! Ben jij klaar om een jouw Oktoberfeest band te boeken? Bekijk gerust ons aanbod, zorgvuldig door professionals geselecteerd op ervaring, kwaliteit en betrouwbaarheid. Hulp nodig bij de keuze? Bel ons op voor een adviesgesprek en wij sturen vrijblijvend suggesties aan de hand van jouw wensen. Jetzt geht's los!


Partyband Zugabe

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2020
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 57 beoordelingen