Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Waarom boek je bij een boekingskantoor?

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087

Een leuke band boeken kan langs meerdere wegen. Misschien ken je een bandje via via, kwam je een leuke tegen op sociale media of ben je op de site van een professioneel boekingskantoor beland? Waarom zou je jouw feestband boeken bij een boekingskantoor, die daar ook weer wat aan wil verdienen? Hoezo niet gewoon rechtstreeks bij de artiest?
 

Veilige keuze

Wij komen het regelmatig tegen. Mensen met de handen in het haar omdat de band die ze via het grijze circuit voor aanstaande zaterdag hebben geboekt zojuist heeft afgezegd. Leadzanger is ziek, jammer dan, doe je niks aan, zeiden ze. Of konden ze een beter betaald optreden krijgen? Wie zal het zeggen. En nu? Straks sta jij op een feest met 100 gasten zónder live muziek. 

Bij een boekingskantoor hoef je dit risico niet zelf te dragen. Je hebt dan namelijk een overeenkomst gemaakt waarbij een kantoor zoals Bandzoeker altijd voor een gelijkwaardige vervanger zorgt bij ziekte of overmacht, zonder extra kosten. Daarnaast kan de band zonder geldige reden ook niet zo maar de overeenkomst opzeggen. Een kantoor heeft een gigantisch netwerk aan artiesten, bands in invalmuzikanten. Een goede vervangende band is dus snel gevonden, ook 1 dag van te voren! Zo heb jij de zekerheid dat het feestje altijd door kan gaan. 
 

Persoonlijk én professioneel advies

Professionele bands werken vaak al jaren samen met een kantoor. Het neemt namelijk een hoop werk uit handen en brengt ook voordelen met zich mee voor de band. Een goed boekingskantoor bouwt in die tijd een solide relatie op met de artiesten. Ze kennen de bands dus ook innig, zowel op muzikaal vlak als persoonlijk. Als jij je wensen, muziekvoorkeuren, budget en feestsfeer die je voor ogen hebt deelt met het boekingskantoor, kunnen zij in no time een paar geweldige bands aan je voorleggen. Naast dat dit een stuk sneller gaat dan pagina’s lang door zoekmachines klikken om vervolgens bij een 8 koppige polka tribute band zonder promovideo’s uit te komen, is de match vaak ook meteen de juiste.

Daarnaast loopt je natuurlijk het risico dat, als je een band rechtstreeks benaderd, zij er alles aan zullen doen om de boeking binnen te halen. Begrijpelijk ook, want een band wil graag optreden. Maar als het om een feest gaat is het wel belangrijk dat er een goede match is tussen band en feest. Een band die van te voren alle vragen met ja beantwoord maar uiteindelijk niet kan leveren is niks waard. Bij een boekingskantoor krijg je een professioneel, onafhankelijk advies op basis van jouw wensen en feesteisen. Past de band die jij in eerste opzicht had gezien niet perfect bij het feest? Geen probleem, want dan is er altijd een andere in de portefeuille die dit wél perfect kan invullen. Het boekingskantoor zorgt niet zo maar voor de band, maar voor de juiste band die het feest nodig heeft.
 

Rechtstreeks boeken is toch goedkoper?

In de meeste gevallen is dat niet zo! En in het enkele geval dat je wel goedkoper uit zou zijn, is het meestal toch verstandiger om toch via een gerenommeerd bureau te boeken. Bijvoorbeeld alleen al voor de  hierboven genoemde voordelen. Er zijn nog veel bands en artiesten, met name in het goedkopere segment, die de boekingen zelf regelen. Uiteraard niks mis mee, maar de bands beslissen de prijs regelmatig per opdracht. Het kan dan zo zijn dat de band verschillende prijzen hanteert voor hetzelfde soort optreden. De meeste boekingskantoren werken met bands en artiesten die vaste prijzen hanteren. Daar zit standaard ook al de provisie van het kantoor in. Zo zijn de prijzen voor iedereen gelijk, ongeacht waar je boekt, en pik je toch de extra voordelen mee. Daarnaast heeft een kantoor natuurlijk een sterke onderhandelingspositie. Een kleine korting op het bedrag van de band in ruil voor een volle agenda is snel geregeld.
 

Heldere en snelle communicatie

Het is gelukt, de hebt de perfecte band gevonden en hebt ze zojuist een leuk mailtje gestuurd. Vervolgens duurt het een week voordat je antwoord over de beschikbaarheid hebt. De drummer blijkt namelijk toch niet te kunnen en is een weekendje weg op jouw feestdatum. Ondertussen is die andere band die je op het oog had inmiddels ook al geboekt. Iedereen wil natuurlijk een leuke band boeken op die perfecte zomerse datum in juni. Wanneer er meerdere kapers op de kust zijn is snelle en heldere communicatie belangrijk. Een boekingskantoor is elke werkdag zowel telefonisch als via de mail bereikbaar (Bandzoeker zelfs ’s avonds!) en heeft vaak meteen een antwoord voor je klaar. Zo worden de agenda’s van populaire bands direct in te zien. 

Ook zijn er nogal wat zaken die je moet regelen bij het boeken van een band. Het is belangrijk dit van te voren goed af te spreken, want de muziek en entertainment is niet altijd een kleine uitgave. Je wil bijvoorbeeld geen onduidelijk afspraken maken over hoe de betaling plaats gaat vinden, of de band al het geluid en licht verzorgt (daar komt nog wel wat bij kijken), hoe het zit met de indeling van de avond en het opbouwen van al het apparatuur op de locatie. Een boeker houdt van te voren met alles rekening, het is natuurlijk niet de eerste keer dat ze een band voor een bruiloft boeken. Dan weet jij zeker dat alles netjes geregeld is, je een heldere overeenkomst hebt gekregen en niet tegen extra kosten of stress aanloopt op de dag van jouw feest. 
 

Interesse?

Ben jij op zoek naar de perfecte band voor jouw feest en kun je wel wat hulp gebruiken? Bel ons gerust eens op om je wensen te bespreken. We helpen je graag bij het vinden van de juiste band! 

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2024
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen