Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Band boeken tijdens corona: waar moet je op letten?

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087

Het is in 2021 nog onzeker wanneer we weer lekker mogen feesten. En hoeveel mensen hier dan aanwezig mogen zijn. Maar wat als je nu wel graag alvast een band wilt boeken? Waar moet je dan op letten?
 

Onzekerheid over feestjes

Met je familie een bruiloft vieren. Misschien staat je hoofd er nog helemaal niet naar. Of ben je toch voorzichtig plannen aan het maken? De afgelopen tijd krijgen wij vaker vragen van onze klanten. Moeten we het feest door laten gaan, kunnen we nu wel iets inplannen en is het slim om nu al een band te boeken? Of is het verstandiger nog even te wachten? Als ik wel boek, waar moet ik dan op letten?
 

Wel of niet boeken?

Een kleine bruiloft met alleen de familie of een groot feest met iedereen die je er bij wilt hebben. Kan het allemaal wel in deze tijd? En wanneer zou het zeker wel weer kunnen? Deze vraag kan helaas niemand met zekerheid beantwoorden, ook wij niet. Maar wij kunnen je wel een paar tips meegeven als je nu toch een band wilt boeken voor jouw komende bruiloft, verjaardag of ander evenement.
 

Een band boeken: waar moet ik op letten?

Er zijn helaas wel wat extra aandachtspunten waar je op moet letten wanneer je tijdens corona een band boekt. Hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt? Zo doe je dat!

1.    Let op de voorwaarden
Ga je een feest organiseren in de corona-tijd en wil je alvast een band boeken? Vraag dan in ieder geval naar de voorwaarden voordat je definitief boekt. Wanneer mag je het optreden annuleren? Je wilt niet met extra kosten zitten als blijkt dat jouw feest niet door kan gaan. Dat maakt het in deze tijd nog aantrekkelijker om bij een goed boekingskantoor te boeken. Bij Bandzoeker maak je bijvoorbeeld automatisch gebruik van de corona-regeling, waarbij er flexibel wordt meegekeken naar jouw feestdatum.

2.    Kun je kosteloos het feest verplaatsen naar een nieuwe datum?
Niet overal mag je zomaar iets kosteloos verplaatsen. Je ziet het tegenwoordig wel steeds vaker, bijvoorbeeld ook bij reisorganisaties en AirBnb. Boek je een band bij Bandzoeker, kan je het optreden kosteloos verzetten naar een nieuwe datum wanneer jouw feest niet door kan gaan. Ook wanneer er geen overheidsmaatregelen gelden, maar jij (of jouw gasten) het niet aandurven om samen te komen. Zo zit er weinig risico aan het boeken van een leuke band, dat feestje gaat namelijk sowieso wel komen!

3.    Lees online reviews
Veel mensen lezen eerst reviews voor ze iets boeken. Dat is verstandig, want zo leer je ook over de voorwaarden van het bedrijf of de band. En dat rechtstreeks van de mensen die je voorgingen met boeken. Wanneer klanten een slechte ervaring met een bedrijf of band hebben gehad, of juist heel goed zijn geholpen, laten ze vaak een berichtje achter om dit aan anderen te vertellen. Lees hier bijvoorbeeld wat mensen denken over Bandzoeker. Dat geeft toch een wat veiliger gevoel bij het boeken.  
 

Laat je inspireren

Zet jij de feestplannen toch even in de ijskast? Wil je wel alvast rondkijken wat er allemaal mogelijk is? Dan denken we graag met je mee! Lees hier onze blogserie met tips en suggesties over het boeken van een band voor jouw feest. Wil je met ons doornemen of het een goed idee is om jouw feest te plannen in een bepaalde periode? Geef ons een belletje, dan kunnen we samen de mogelijkheden voor je bekijken. Met onze ervaring en als organisator van honderden feestjes per jaar helpen wij graag een handje mee!

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2023
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen