Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Bruiloft uitgesteld: hoe jij jouw plannen redt ondanks COVID-19

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087

Op 23 maart 2020 kondigde het kabinet de intelligente lockdown aan. Hiermee moest de verspreiding van het coronavirus worden tegengegaan. We zijn inmiddels al een aantal versoepelingen van de maatregelingen verder, maar de onderlinge afstandsregel van 1,5 meter is nog steeds van kracht. Ondanks de vele versoepelingen van de coronamaatregelen zien veel bruidsparen hun feestplannen alsnog in het water vallen.
 

Past een feest in de anderhalve meter samenleving niet bij jouw trouwlocatie en ben je genoodzaakt het feest te verplaatsen naar een andere datum? Bandzoeker bestaat al meer dan 15 jaar en verzorgt jaarlijks de muziek en entertainment voor honderden bruiloften. Wij delen daarom graag ons inzicht en advies aan ieder bruidspaar die in deze onbekende wateren navigeert.
 

Blijf kalm

Hoe vervelend het ook is, laten we dit voorop stellen: blijf kalm! Hoewel de huidige situatie ongekend is, zijn de partijen betrokken bij het organiseren van een bruiloft geboren probleemoplossers en gewend om te werken onder druk. Samen komen we dus tot een fantastisch plan B!
 

Hoe behoud je jouw eerste keuzes?

Je hebt er uren ingestopt: het zoeken van de perfecte locatie, fotograaf, de cateraar die precies levert waar jullie van houden en natuurlijk een band waarvan je zeker weet dat ze de pannen van het dak gaan spelen. De kans is ook groot dat je alles al geboekt hebt. Nu je gedwongen wordt het feest te verplaatsen, moet je ineens concurreren met iedereen die de bruiloft wil verschuiven, de mensen die al iets voor het najaar of volgend jaar hebben geboekt én de mensen die nu een bruiloft aan het plannen zijn. Zo kan het lastig zijn om een datum te vinden waarop alle partijen die jij hebt gekozen weer kunnen. Er zijn echter wel een aantal strategieën die je kunt gebruiken om de kans te vergroten dat de meeste, of zelfs alle, partijen op de nieuwe beschikbaar zijn.

- Kies voor een ‘niet-zaterdag’
De meeste bruiloften zijn op de zaterdag. Je feest verplaatsen naar een niet-zaterdag is dus verreweg de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat de door jou eerder gekozen partijen allemaal beschikbaar zijn op je nieuwe feestdatum.

- Kijk naar data buiten het reguliere seizoen
De lente en vroege herfst zijn het meest populair voor bruiloften. Je kunt je kansen dus vergroten door jouw feest te verplaatsen naar maanden die traditioneel gezien minder populair zijn, zoals de late zomer (juli, augustus en begin september), de late herfst (november, december) of de winter (januari, februari, maart).

- Wacht niet langer
Er zijn maar een eindig aantal geschikte weekenden in een jaar, dus wacht niet te lang! Hak de knoop door en maak een keuze, voordat er geen plek meer is. Overleg natuurlijk wel eerst met de partijen of zij ook daadwerkelijk kunnen voordat je de data toezegt. Dit advies geldt natuurlijk ook voor de mensen die van plan zijn om volgend jaar in het huwelijksbootje te gaan stappen, want de weekenden stromen snel vol.
 

Wees flexibel

Op het moment doen de meeste partijen betrokken bij een bruiloft hun uiterste best om het feest te verplaatsen. Als iedereen zich flexibel opstelt, zal dit ook altijd wel lukken. Misschien heeft de inmiddels geboekte locatie bijvoorbeeld wel een andere, net zo mooie zaal beschikbaar. Ook wij zijn flexibel. Een geboekt optreden verplaatsen is geen probleem. Mocht de band al geboekt zijn, kunnen wij helpen met een andere geweldige band die wel beschikbaar is. Dat is het voordeel van het boeken van een band bij Bandzoeker!

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2024
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen