Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Waarom je het repertoire aan de band overlaat

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087

Het klinkt perfect: een band waarbij je de complete setlist zelf samen kan stellen. Alle nummers die jij leuk vindt komen dan voorbij op jouw feest! Wat wil je nog meer? Een paar van Bob Marley, deze van ACDC en natuurlijk Liever Te Dik in de Kist. Maar, passen deze nummers wel bij elkaar? En bij het moment van de avond? Vier redenen waarom je de muziekkeuze beter door de band kan laten verzorgen.
 

Passende muziek

Een geschikte playlist samenstellen. Er komt simpelweg meer bij kijken dan wat succesvolle nummers op een hoopje gooien en achter elkaar afspelen. Het repertoire van een band moet je ook zien als een playlist. Wat is het doel van de playlist? Wil jij mensen stimuleren om te dansen? Wil jij jouw gasten met veel energie op de dansvloer houden? Coverbands verdelen hun avond in sets. Dit zijn blokken van meestal 45 minuten. In een complete avond zit een logische opbouw. Het begint vaak wat rustiger en bouwt op naar een heuse finale. Hier heb je de juiste nummers voor nodig. Sommige nummers kan je beter gebruiken als set opener en sommige nummers zijn beter op hun plek in het midden. Een professionele band heeft deze sets goed samengesteld, je kan het zien als een goed verhaal. Geloof het of niet, maar dit merk je echt tijdens het feesten!
 

Inspelen op het moment

Het goede nummers op het juiste moment is de kracht van een solide coverband. Dit onderscheidt de mannen van de jongens. Je hebt het vast wel eens meegemaakt: de hele dansvloer gaat los op een dansbaar nummer met bakken energie en is klaar voor de volgende. Daar komt ie dan, een laid back akoestische ballad die 30 beats per minuut langzamer is. Dan maar een drankje halen, en je dansvloer is leeg. Op een knalfeest wil je dat niet. Waarom denk je dat de meeste clubs een DJ hebben staan in plaats van een Spotify playlist? Een band doet natuurlijk hetzelfde. Inspelen op de mensen, het matchen van BPM, genres, toonhoogtes en eenvoudigweg het algemene energie niveau.
 

Denk aan de rest van jouw gasten

Misschien ben je wel een die-hard rock fan. Of is Marco Borsato echt jouw ding en ben je helemaal gek van zijn muziek. Maar vergeet niet, er zijn meer gasten op jouw feest! De hele avond één genre of een enkele artiest horen draagt voor sommige mensen niet bij aan het feestniveau. Goede muziek is natuurlijk subjectief en verschillende muzieksmaken lopen enorm uiteen. Wil je muziek die iedereen leuk vindt, kijk dan naar een allround band. Zij spelen namelijk van alles. Zo weet je zeker dat iedereen een leuke avond heeft en er voor iedereen een herkenbaar en dansbaar nummer voorbij komt.
 

Ervaring is de beste leermeester

Een geoliede band is een ware feestmachine. Ze weten gewoon welke nummers werken! Sommige bands doen dit al meer dan 10 jaar. Vergeet niet, een goedlopende en professionele feestband staat zo maar 60 keer per jaar op het podium. En dat jaar in jaar uit. Je kunt je voorstellen dat je dan genoeg mogelijkheden hebt om wat te proberen, te experimenten en door trial and error te leren welke nummers altijd werken, maar ook welke nummers in welke omstandigheden werken. Vaak ziet een band in één oogopslag aan het type mensen in de zaal al welke nummers wel en niet werken. Laat het dus over aan de experts, dat werkt bijna altijd beter.
 

Boek de perfecte band via Bandzoeker

Alle bands op onze site zijn geselecteerd door professionals. Je kunt er dus op vertrouwen dat de bands goed kunnen aanvoelen welke muziek jouw feest op welk moment nodig heeft. Hulp nodig bij je keuze? Stuur een mailtje of neem telefonisch contact op om jouw wensen en voorkeuren te bespreken. Wij sturen je een aantal geschikte kandidaten binnen het budget en wellicht heb jij je droomband te pakken voor jouw feest!

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2023
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen