Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Wanneer begin je met je zoektocht naar een coverband?

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087
Wat is het beste moment om een live band te boeken? En wanneer begin je je zoektocht naar de perfecte coverband als je een feest organiseert? In dit blog leggen we uit hoe je je zoektocht naar live muziek begint.
 

1.    Plan je feestdatum

Waarschijnlijk het aller belangrijkste voor het organiseren van een feest: het vastleggen van de datum. Of het nu gaat om een bruiloft, verjaardag, jubileum of dorpsfeest, je wilt die datum in de agenda hebben staan. En op tijd ook! Niet alleen zodat je vrienden, collega’s, gasten en familie de datum blokkeren, maar ook bij het zoeken naar een band is het handig de datum paraat te hebben. Omdat wij de agenda’s van vele bands beheren, kunnen we in de meeste gevallen direct voor je checken of jouw favoriete band beschikbaar is op de feestdatum.
 

2.    Kies je feestlocatie (optioneel)

Deze stap is optioneel, maar wel handig voor bijvoorbeeld het bepalen van je budget voor de muziek. Bands rekenen namelijk vaak reiskosten en deze kunnen pas worden berekend als de feestlocatie ook bekend is. Daarnaast kan het zo zijn dat de akoestiek van de ruimte erg bepalend is voor de geluidsset die een band meeneemt, als je bijvoorbeeld besluit om je feestje in een grote loods of oud fort te gaan vieren. Maar om te garanderen of je favoriete band kan, is deze stap minder belangrijk.
 

3.    Boek je live muziek of band op tijd

Meer is er niet voor nodig! Heb jij de feestdatum en (eventueel) de locatie bekend? Dan ben je klaar om de volgende, meest belangrijke element van je feest vast te leggen: de live muziek. De juiste band kan een feest naar een hoger niveau tillen en daarbij een onvergetelijke ervaring creëren.

Wat is nu het meest ideale moment om dit te doen?  Hoewel dit natuurlijk afhankelijk is van de periode dat je je feest organiseert, hou je ongeveer 6 – 12 maanden voor je feestdatum aan. In het hoogseizoen, de gewilde zomermaanden, is het verstandig een jaar van de voren te boeken. Dan is er nog volop op keuze en heb je de grootste kans dat die band die jij op het oog hebt ook beschikbaar is. Ga je een feest organiseren in de wat koudere herfst- of wintermaanden, dan zijn de agenda’s van de bands vaak wat minder vol. Je komt dan ook wel weg met 6 maanden van te voren.  

Interesse in een van onze bands? Stuur ons een bericht of vraag direct de beschikbaarheid voor jouw feestdatum op en ontvang tevens een vrijblijvende offerte!

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2023
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen