The Dukes of Pop

va. €1100

The Dukes of PopOver The Dukes of Pop

Na 25 jaar menig bedrijfsfeest, bruiloft of braderie van de juiste muzikale omlijsting te hebben voorzien, werd het volgens Erik Wagenvoort en Henk Preusterink, de twee leden van het eerste uur van de BackGammon Band, tijd voor een nieuwe uitdaging. Samen met Albert Loth en Eriks jongere broer Peter doken zij de oefenruimte in. En het resultaat is The Dukes of Pop! Een viermansband met voornamelijk poprockhits uit de zeventiger jaren.

Voor Erik, Albert en Henk geldt dat ze jarenlang gespeeld hebben op vele feesten in den lande en zelfs af en toe in Duitsland (net over de grens). Deze ervaring komt zeker van pas, maar het uitgangspunt is nu het met veel plezier spelen van de muziek uit hun eigen jeugd. En daar willen ze u van laten meegenieten.

Peter is een verhaal apart! Enkele jaren geleden stond hij nog tussen de spreekwoordelijke schuifdeuren te zingen. Sinds hij als zanger van The Dukes of Pop het podium heeft beklommen verrast hij menigeen met zijn zangkunsten door bij elk nummer de juiste toon te treffen.

Rock- en popmuziek is gitaarmuziek met een stevige basis. Vandaar dat The Dukes of Pop speelt in de voor deze muziek geijkte bezetting van basgitaar, drums en elektrische slag- en sologitaar. Aanvullend hierop speelt Peter op een akoestische gitaar.


Albert Loth
Dat Albert al op vroege leeftijd als muzikant actief was is af te leiden uit de naam van zijn eerste bandje: The Baby Rockers.

Deze band van vijf jonge knulletjes met brillantine kuifjes en colbertjes met showrevers speelde in de begintijd van de rock & roll vooral op concoursen in de Zaanstreek.

Daarna maakt Albert o.a. nog deel uit van ‘beatband’ The Coopers en van de band Husky. Met deze laatste band worden in de zeventiger jaren drie hits gescoord. De platen behalen allen een top tien notering in de Nederlandse hitparade. De laatste jaren was Albert bassist bij de regionaal bekende Deventer/Apeldoornse formatie Lotus. Albert speelt op een Tobias vijfsnarige basgitaar.


Erik Wagenvoort
Al op jonge leeftijd kreeg Erik belangstelling voor muziek. Vooral zelf gitaar spelen was iets dat hij wilde leren. Nee, moest leren. Gelukkig maar, want als 'selfmade man', één jaar op de muziekschool niet meegerekend, speelt hij nu de sterren van de hemel bij The Dukes of Pop. Als een jonge hond gaat hij weer tekeer als in zijn beste dagen, toen elk vrij uurtje werd besteed aan de gitaar. Vanuit die periode op school stamt ook de samenwerking en vriendschap met Henk.

Als medeoprichter en lid van de Backgammon Band is hij jarenlang actief geweest in de muziekscene in Oost-Nederland. Maar na bijna 25 jaar gaf deze manier van muziek maken geen voldoening meer en was het de hoogste tijd om weer eens iets nieuws te starten. Wat Erik betreft speelt hij nu weer met heel veel plezier. Erik speelt op een Gibson Les Paul gitaar.


Henk Preusterink
Henk zijn eerste drumkitje bestond niet alleen uit emmers en de bekende ronde waspoederdozen, maar ook uit echte trommels omdat zijn vader ook drumde. Hij had dus de beschikking over een echt drumstel. De grondbeginselen van het drummen heeft hij van zijn vader geleerd om later nog een aantal jaren drumles bij een popmuziekschool te volgen. Uiteindelijk heeft hij het setje van zijn vader ingepikt en in de loop van de jaren wat uitgebreid.

Vanaf de middelbare schooltijd speelt Henk al samen met Erik. In het begin voornamelijk in schoolbandjes om later samen de BackGammon Band op te richten. Op een zwoele zomeravond in de tuin, onder het genot van een glas bier, is het idee voor The Dukes of Pop ontstaan: een band met louter repertoire uit de eigen platenverzamelingen. Henk speelt nu op Premier Signia drums en Turkish bekkens.


Peter Wagenvoort
Net als zijn broer Erik heeft Peter ook een grote voorliefde voor muziek. Echter een andere passie, voetballen bij Daventria, zorgde ervoor dat hij hiervoor onvoldoende vrije tijd over had. Wel leerde hij gitaar spelen en met zijn specifieke stemgeluid zong hij mee met alle goede songs uit die tijd. Vooral Status Quo was en is zijn favoriete rockband.

Nu het voetballen niet meer gaat wegens vele kleine en grote pijntjes is muziek helemaal zijn ding! Optreden voor een groot publiek had hij nog nooit gedaan. Hij zong, zeg maar, vooral in huis, de tuin en in de keuken. Inmiddels is daar flink verandering in gekomen en kunnen meerdere mensen meegenieten van het zangtalent van Peter. In The Dukes of Pop speelt hij op een Washburn akoestische gitaar.

Video

+ Meer video's

Nog geen reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor The Dukes of Pop, wees de eerste!

Schrijf review

Repertoire

Angel of Harlem - U2

Another 45 miles - Golden Earring

Another brick in the wall - Pink Floyd

Baby when you’re gone - Brian Adams & Mel C

Breakfast at Tiffany’s - Deep Blue Something

Crazy little thing called love - Queen

Dancing in the dark - Bruce Springsteen

Don’t be afraid of the dark - Robert Cray Band

Drops of Jupiter - Train

First we take Manhattan - Joe Cocker

Follow through - Gavin Degraw

Fooled around and fell in love - Alvin Bishop

Give a little bit - Supertramp

Green river - Creedence Clearwater Revival

Have you ever seen the rain - Creedence Clearwater Revival

I’m a believer - The Monkees

Ik kan het niet alleen - De Dijk

Jimmy - Boudewijn de Groot

Listen to the music - Doobie Brothers

Long train running - Doobie Brothers

Loosing my religion - REM

Love hurts - Nazareth

Maggie may - Rod Stewart & The Faces

Mrs Robinson - Simon & Garfunkel

No surrender - Kane

One - U2

Only wanna be with you - Hootie & The Blowfish

Runaway train - Soul Asylum

Satisfaction - The Rolling Stones

Show me the way - Peter Frampton

Showdown - Electric Light Orchestra

Sister golden hair - America

Stil in mij - Vandikhout

Stuck in the middle - Stealers Wheel

Sultans of swing - Dire Straits

Take it easy - Eagles

These boots are made for walking - Nancy Sinatra

Things we said today - The Beatles

True love - Sandy Coast

Venus - Shocking Blue

What i like about you - The Romantics

Whiskey in the jar - Thin Lizzy

Who’ll stop the rain - Creedence Clearwater Revival

Wonderkind van 50 - Boudewijn de Groot


Anderen bekeken ookEen feest om nooit te vergeten

Ontvang vrijblijvend informatie over de prijs en beschikbaarheid van The Dukes of Pop.

Door op versturen te klikken ga je akkoord met onze privacy policy