Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Welke muziek past er het beste bij jouw jubileum feest?

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087
Een jubileum is best speciaal, of het nu om 5 jaar, 12,5 jaar of zelfs langer samen gaat. Dat mag gevierd worden! Live muziek maakt het feestje natuurlijk compleet. Nu zijn er zo veel soorten bands, waar begin je met zoeken? In dit blog lees je welke soort band het beste bij jouw jubileumfeest passen!
 

Wat is de setting?

Voordat wij een goed advies kunnen geven over welke band het beste bij jullie jubileum past, is het belangrijk om te weten wat de setting van het feest is. Jouw locatie zegt namelijk meer over het feest dan je denkt. Wat zijn de meest voorkomende plekken om een jubileum te vieren?

Thuis
Steeds populairder: het thuisfeestje. Het limiteert je natuurlijk wel in het soort band dat je kiest voor je feest. Een duo of singer/songwriter past perfect in deze setting. Lekkere akoestische muziek of wellicht licht versterkt voor wie de buren ook uitnodigt. Een grotere band zit er vaak niet in.  De meeste mensen hebben in de woonkamer geen plek voor een 12-koppige feestband met blazerssectie. Dan toch maar verplaatsen in de tuin?

Bruin café of kroeg
Een mooie plek voor een jubileum is de lokale kroeg of bruin cafe. Uitermate geschikt voor een feestje en alle (vloeibare) benodigdheden voor een geweldige avond zijn reeds aanwezig. Een band heeft hier vaak een vaste plek en er is wat meer volume mogelijk dan thuis.

Buiten
Valt jouw jubileum in de zomer, dan is het een leuke optie om je feest buiten te vieren. Mocht je tuin in ieder geval groot genoeg zijn of er een geschikt stuk land in de buurt liggen. Qua bandgrootte en –volume hangt het er wel van af of je feest in een woonwijk is, of ergens op het platteland. Handig om te weten: een band moet wel altijd overdekt staan!

Feestlocatie
De laatste optie is een feestlocatie. Dit is een plek die je kunt afhuren, speciaal om een feest te geven zoals een bruiloft of jubileum. Alle voorzieningen zijn hier aanwezig en een band is geen probleem. Je kunt all-out gaan met het aantal bandleden en geluidsniveau. Perfect voor wie tot in de late uurtjes wil doordansen.
 

Wat is het feestniveau?

De setting gekozen? Dan is de insteek van het feestje belangrijk om te weten. Hoe gaat de avond er uit zien? Wat moet de energie van de band zijn? Staan ze op de voorgrond of achtergrond? Oftewel: wat is het feestniveau? Dit zijn de soorten jubilea die wij het vaakste tegen komen.

Feestniveau 1: Er mag gepraat worden
We beginnen met het laagste van de 3 feestniveaus. Hier begeeft de band zich voornamelijk op de achtergrond en eist niet de aandacht op. Het is dus niet te hard en er kan gepraat worden. Perfect voor een jubileum waar de gasten een jaartje ouder zijn, of elkaar al lang niet meer hebben gezien. De band speelt vaak akoestisch en wordt gevormd door 1 of 2 bandleden.

Feestniveau 2: Licht dansbaar
Ook wel het tussenniveau. De band begint hier rustig, maar laat wel de mogelijkheid open om later op de avond lekker te dansen. Wanneer iedereen wat losser is. Vaak zijn dit semi-akoestische bands, die naadloos kunnen overgaan van achtergrondmuziek naar dansbaar. Denk aan een band van 2 tot 4 personen.

Feestniveau 3: De hele avond los
Dit spreekt natuurlijk voor zich. De band kan eventueel nog rustig beginnen, maar gaat daarna over naar feest-niveau. Meezingers, dansenvolle dansvloer, medleys en veel energie. Je kent het wel. Dit zijn vaak de wat grotere bands, maar ook vanaf 4 personen heb je een versterkte feestband die de zaal op z'n kop zet.
 

De beste bands voor een jubileumfeest

Als jij voor jezelf weet wat de setting van jouw jubileum moet zijn, en welk feestniveau de avond nodig heeft, is het voor ons makkelijk om een paar goede suggesties te geven. Benieuwd welke band het beste bij jouw jubileum past? Bel ons gerust even op en we geven je een advies op maat, inclusief vrijblijvende offerte. Hou je feestdatum vast bij de hand, dan kunnen we de beschikbaarheid gelijk voor je checken. Hier alvast een paar van onze tips voor een onvergetelijk jubileumfeest!

Akoestische bands
Geschikt voor feestniveau: 1 & 2
Geschikt voor setting: thuis, bruin cafe, buiten
Acoustic Express à  meer informatie over deze band
Never 2 Much à meer informatie over deze band

Bekijk alle akoestische bands

Semi-akoestisch en dansbaar
Geschikt voor feestniveau: 1 & 2
Geschikt voor setting: bruin cafe, buiten, feestlocatie
Amuze à meer informatie over deze band
RAE band à meer informatie over deze band

Bekijk alle semi-akoestische bands

Versterkt en dansbaar
Geschikt voor feestniveau: 3
Geschikt voor setting: bruin cafe, buiten, feestlocatie
Duo Midnight Blue à meer informatie over deze band
ZIEZEAU à meer informatie over deze band

Bekijk alle versterkte feestbands

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2023
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen