Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

5 Redenen waarom een live band jouw feest onvergetelijk maakt

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087

Muziek hoort bij een feestje. Niemand wil stil in een kamer zitten als er iets te vieren is. Je herinnert je misschien nog wel die verjaardag waar je allemaal in een kring moest zitten, met Spotify op de achtergrond. Mensen willen sfeer, bewegen, dansen en samen herinneringen maken. Muziek kan jou daarbij enorm helpen. Dat voorop te hebben gesteld zijn er natuurlijk vele  opties om de muziek in te laten vullen. Wil je een DJ? Zet je gewoon een laptop neer op een tafeltje met een lange playlist? Of boek je een live band? Hieronder geef ik je 5 redenen waarom een live band altijd de beste keuze is!
 

Professionele Feestmakers

Natuurlijk, je kunt van te voren een uitgebreide playlist maken met alle nummers waar je al jaren op danst. Wellicht voeg je nog wat nummers toe die je doen denken aan een van de vele gasten die je gaat uitnodigen. Dan lijkt het net alsof de muziek écht is afgestemd op jullie wensen. Maar het komt natuurlijk niet over als the real deal. Een live band kan op verzoek zo veel of zo weinig personalisatie toevoegen aan je feest met de interactie en podiumpresentatie waarvan een DJ of laptop alleen maar van kunnen dromen.

Wanneer je een band huurt krijg je namelijk meer dan simpel een muziekmachine die zo veel liedjes uitspuugt als er op jouw avond nodig zijn. Dit is niet een vooropgestelde lijst met je favoriete nummers. Met een live band krijg je het hele pakket. Een band speelt in op het moment, gaat door wanneer de juiste snaar wordt geraakt en voelt het publiek perfect aan. Ze hebben hun dansmuziek natuurlijk al op menig feestje gespeeld en weten precies welke liedjes mensen wel of niet leuk vinden – en waar jouw gasten wel of niet op willen dansen. Een geroutineerde band de vrijheid geven om de muziek te kiezen is de beste keuze die je kunt maken voor een succesvol feest.
 

Hier is dat feestje

Een ervaren feestband zorgt dat de dansvloer de hele avond gevuld staat. Ze zorgen dat niemand zomaar het feest verlaat. Ik was een keer in de zomer op een boerenfeest waarbij de mannen allemaal buiten met een biertje stonden te roken, zoals je op een boerenfeest kunt verwachten. Wat deed de band? Er stonden mensen in de zaal, dus je kan gewoon doorspelen. Maar de zangeres kwam met haar draadloze microfoon de tent uit lopen en sleurde, al zingend en onder de aandacht van de hele zaal, iedereen terug naar binnen. Dat zijn momenten die je je als feestganger herinnert.
 

Vrienden zullen jouw feest onthouden

Dat doet mij te binnen schieten. Herinner je je de naam van die DJ de muziek draaide op het laatste feestje waar jij met je vrienden wat ging drinken? Grote kans van niet. Bij een band is dit anders. Een feestband laat de hele zaal meezingen, stampen en bewegen. En band zorgt voor verbinding. Gasten zullen jouw feest onthouden, want herinneringen maak je samen. Je zult nog veel complimenten horen over hoe geweldig die bruiloftsband was die jij had gevonden voor jouw feest. Het entertainment dat je inhuurt, is de grootste bepalende factor voor hoe succesvol en gedenkwaardig jouw feest blijkt te zijn. Want luisteren naar de beste liedjes of grootste hits op CD is gewoon niet hetzelfde, ook ongeacht het alcoholgehalte in je bloed.
 

Genot voor iedereen

Een energiek voorkomen werkt aanstekelijk. Helemaal wanneer mensen al in de stemming zijn voor een goed feestje. De beste feestbands zorgen voor een enorme energie in de zaal. Ze spelen niet alleen iedereens favoriete dansliedjes, maar bezorgen dit natuurlijk ook visueel met veel beweging en spontaniteit. 

Dat is ook leuk voor de gasten die niet willen (of kunnen) dansen, natuurlijk. Zelfs met de beste band in de wereld zijn er altijd mensen die liever met een drankje aan de bar zitten, of door hun leeftijd fysiek niet de hele avond op de dansvloer kunnen staan. Of (die saaie) mensen die alleen maar achterin gaan staan en een praatje willen maken. Hou ook rekening met deze groep en laat ze volop genieten van de avond. Vanzelfsprekend is het een stuk leuker om naar een liveband te kijken dan naar een playlist. Een bekwame geluidsman heeft bovendien de ervaring om het geluid zo in te stellen dat er achterin op normaal volume gekletst kan worden.
 

It’s showtime!

Niets evenaart de kracht van een feestende coverband om een gezellig samenzijn van mensen in een compleet, alle remmen los, voetjes van de vloer dansfeest te transformeren. Je krijgt namelijk niet alleen een feestende groep muzikanten op het podium, maar ook een feestzaal vol indrukwekkend geluid- en lichtapparatuur. Het complete pakket dus. Heb je wel eens een concert gezien zónder lichtshow en slecht afgesteld geluid? Dat is geen concert. Alleen het licht voegt al meer toe dan je in eerste instantie denkt en over het geluid hoeven we het niet eens te hebben. 

Ben je een bruiloft, verjaardag of personeelsfeest aan het plannen en mag er wel wat leven in de brouwerij komen? En live band doet dit én meer! Heb je bijvoorbeeld een bepaald thema op je feest? Er is altijd een band die aansluit bij jouw jaren ’60, Peaky Blinders of disco feest en er een totale beleving van maakt. Ze kunnen bijvoorbeeld de meest recente hits in een jaren ’60 jasje spelen. Dat gaat je natuurlijk niet lukken met een playlist. Het boeken van een passende band geeft je gelijk controle over de impact dat het thema op jouw gasten gaat hebben.
 

Wil jij ook een band op jouw feest?

Ben je al overtuigd? Bij Bandzoeker boek je gemakkelijk de perfecte band voor elke gelegenheid. Wij zetten de beste bands voor je op een rijtje, geven een persoonlijk advies op basis van jouw wensen en regelen alle benodigde randzaken. Neem gerust contact met ons op, dan kijken wij samen naar de juiste muzikale invulling voor je gelegenheid!

Dit blog is onderdeel van de serie 'Hoe boek ik een band? Tips, suggesties en alles wat je nodig hebt voor het boeken van een band!'. Klik hier voor het volgende deel in de serie.

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2023
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen