Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Live band boeken: 10 handige tips en suggesties

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087

Je zoekt een band voor jouw bedrijfsfeest, festival, bruiloft of verjaardag. Het aanbod is groot, dus waar moet je beginnen met zoeken? Dat hangt er van af, wil je een band die de hele avond hitjes knalt of past een akoestisch trio beter bij wat jij te vieren hebt? Om de zoektocht op gang te helpen vind je hieronder 10 tips en suggesties voor het boeken van de perfecte band.  
 

1.    Duo of trio

Eigenlijk maakt de grootte van een band natuurlijk niks uit voor het feestgehalte. Zo heb ik wel eens een 19 koppige bigband op een klein bedrijfsfeestje geboekt. Bands komen natuurlijk in alle soorten en maten. Soms is het wel fijn om een wat kleinere band te boeken voor je feestje. Bijvoorbeeld als er niet veel ruimte is op de locatie, of als het budget een grotere band niet toelaat. Vergis je niet, deze duo’s en trio’s weten hoe je een feestje bouwt!

Suggesties: Duo Midnight BlueTrio ReMixx - Top Bottom DJ and Vocals - Never 2 Much
 

2.    Akoestische band boeken

Akoestische instrumenten zijn prachtig! Ze klinken warm, treden niet op de voorgrond (op een drumstel na dan) en geven enorm veel sfeer. Ook wanneer je te maken hebt met een geluidslimiet op jouw feestlocatie is het verstandig een akoestisch bandje te boeken. Zo heb je toch live muziek! De meeste akoestische band spelen licht versterkt. Dit betekent niet per se dat de muziek harder staat, maar vooral dat het verder draagt. Bij meer dan 30 gasten bijvoorbeeld is dit zeker nodig, anders hoor je de instrumenten en zang op een bepaalde afstand van de band niet meer. Helemaal buiten is dit het geval. 

Suggesties: Acoustic JukeboxAcoustic ExpressAmuze
 

3.    Coverband boeken

Wil jij de hele avond de beste hits horen, die zich al keer op keer bewezen hebben? Huur dan een allround coverband voor je feest. De meeste variëren van 4 tot 7 bandleden en qua budget moet je tussen de € 1300,00 en € 2300,00 denken. Deze bands kunnen echt alles spelen! Ze duiken van Nederlandstalig via dance classics de top 40 in, en pakken hier en daar nog een verdwaalde hit uit een ander genre mee waarvan je denkt: die heb ik lang niet meer gehoord! Een allround band op je feest is echt geweldig, want ze bouwen samen met jouw gasten een onvergetelijk feest. Zeer geschikt voor bruiloften en verjaardagen, maar ze doen het ook op bedrijfsfeesten enorm goed.   

Suggesties: YeszSpottedLegend - Nxt Level
 

4.    Partyband boeken

Sommige feesten vragen om non stop muziek op hoog niveau, met een flinks showgehalte. Bijvoorbeeld op een festival of in een feesttent van een dorpsfeest. Het is dan de bedoeling dat de mensen de tent niet verlaten. Hiervoor boek je een partyband. Deze super ervaren feestbands spelen vaak wat korter dan een allround coverband, maar met meer intensiteit en een doordachte setlist. Zij weten precies welke nummers wanneer moeten komen om de mensen aan het dansen te houden.

Suggesties: Still BlueBoston Tea PartyRound About Now
 

5.    Brassband huren

Geef jouw event kleur met een exotische brassband! Schud iedereen even wakker na een presentatie, verras jouw vrienden en familie tijdens een bruiloft of verjaardag of trek de aandacht met een brassband aan de punt van jouw optocht. Een brassband past eigenlijk bijna overal! Het is vrolijk, energiek, tropisch en er zijn maar weinig mensen die het niks vinden. Een brassband boek je gemakkelijk online en is naar wens uit te breiden. Een veel gekozen opstelling is bijvoorbeeld een combinatie van vier drummers en twee blazers. Voor extra sfeer boek je een prachtige danseres bij, met bijpassende outfit.

Suggesties: CrashbrassCalypso BrassbandLegends Brassband
 

6.    Soulband boeken

Hou van stomende soul? Lekkere Motown hits van Etta James of The Commodores, of de wat meer ‘moderne soul van Pharrell Williams? Dan ben je met een soulband bij het juiste adres! Beleef de jaren 70 met hits van de meest typerende souldbands van de wereld. De echte soulfreak boekt een band met complete blazerssectie, want alleen dan komt het genre volledig tot leven. Bijkomende bonus: soul is bij uitstek geschikt om op te dansen.

Suggesties: FunhouseSoul Funxtion -  The Obsessions
 

7.    Jazzband Huren

Jazz wekt bij vele mensen een beetje een suffe indruk omdat het bekend staat als moeilijk te begrijpen muziek. Dit valt echter reuze mee, omdat er ook enorm veel toegankelijke jazzmuziek bestaat. Jazz leent zich dan ook uitermate goed als sfeervolle achtergrondmuziek. Ook kun je popliedjes vertalen naar rustige songs in een jazzy jasje. Niet voor niets is het jaarlijkse festival North Sea Jazz zo populair. Ook de doorgewinterde jazzfans komen aan hun trekken: wij kunnen makkelijk en snel een dynamisch combo regelen met eersteklas musici. 

Suggesties: Cool Jazz TrioMr JDe Swing Kings
 

8.    Discoband boeken

Voor mensen die houden van dansen, hits uit de jaren 70, zich de tijd van de discotheek herinneren en vooral willen dansen, is er de discoband! Trek je kostuum uit de kast, hang de discobal aan het plafond en nodig al je vrienden uit. Werkt ook erg goed als thema op bijvoorbeeld een bedrijfsfeestje. Discobands spelen enorm strak en houden de hele avond een dansbaar ritme aan.

Suggesties: Summer DonnasThe Dance Classic Showband - Spandex 
 

9.    Latin band boeken

Wat is er meer zomers dan een tuinfeest met hapjes, drankjes en een heerlijke latin band? Latin bands zijn enorm populair voor een feest, festival of evenement met een exotisch tintje. Van akoestisch trio tot 10 koppige latin feestband, ze zijn er allemaal en voor elk feest kunnen wij de perfecte latin band regelen. Ga je net even dat extra stapje en boek je er een salsadans workshop bij? Verras jouw gasten met een geweldige latinband!

Suggesties: CaramelosLatino BM Royale - Tumbao Pa ti
 

10.    Interactieve pianoshow boeken

Perfect op feestjes waar jij wilt dat de gasten zich 100% betrokken voelen bij de party. We hebben het natuurlijk over een verzoekjespianist. Ze zijn er in alle soorten en maten: solo, met z’n tweeën of met complete band, crazy piano’s stijl. Als je verzoekjes leuk vind, kijk dan ook eens naar onze verzoekjesbands. Vaak ook met pianist en altijd interactief. Zo weet je zeker dat de muziek die jouw gasten willen horen gespeeld gaat worden.

Suggesties: AleasLiving JukeboxPushing Pianos
 

Kom je er uit?

Hebben de bovenstaande tips jouw geïnspireerd en geholpen aan de perfecte band op jouw feest? Geweldig! Via onze site vraag je makkelijk de beschikbaarheid en een vrijblijvende offerte aan. Zoek je toch een ander type band of ben je er nog niet helemaal uit? Wij zijn elke werkdag bereikbaar (ook 's avonds!) voor advies, meer tips of een leuk gesprek over jouw feestje. In het ergste geval heb je diezelfde dag nog een aantal leuke suggesties in je mailbox. Succes met zoeken! 

Dit blog is onderdeel van de serie 'Hoe boek ik een band? Tips, suggesties en alles wat je nodig hebt voor het boeken van een band!'. Klik hier voor het volgende deel in de serie.

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2024
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen