Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Blues bands: misschien passen ze wel beter bij je feest dan je denkt

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087

Blues is gewoon een van de betere muziekgenres. Niet mee eens? Dan ben je vast nog niet naar een echt bluesconcert geweest. Van een van de grootheden, zoals Joe Bonamassa, Eric Clapton of Rory Gallagher en BB King (die laatste twee zijn inmiddels wat lastiger te bezoeken). Dit zijn geweldige muzikanten die leven voor het optreden en het verspreiden van de muziek. Blues als zeer emotioneel muziekgenre, Om je verder te overtuigen, hieronder vier redenen waarom je een bluesband op je feest moet boeken. En omdat Joe boeken voor je verjaardag wel een heel hoge investering vraagt, geven we je nog even een aantal tips van de beste bluesbands uit de omgeving.
 

1. Blues is gitaarmuziek

Wanneer je aan blues denkt, denk je aan een gitaar. Toch? De twee kunnen niet zonder elkaar. Natuurlijk heb je ook blues gespeeld op een piano, mondharmonica of ander instrument, maar de gitaar vertolkt het genre als geen ander. Een gitaar geeft veel verschillende mogelijkheden om een noot of reeks noten te spelen en de bespeler kan hier makkelijk zijn eigen ‘smaakje’ aan geven. Daarnaast is de gitaar het leukste live instrument. Je kunt zacht, hard, ritmisch en percussief spelen, je kunt soleren en flink over het podium bewegen. Het is een must in elke muziekgroep. Bij welk optreden staat er dan ook geen gitarist? Bij een DJ zeg je? Maar een DJ op je feest is dan ook een stuk minder indrukwekkend dan een live band.
 

2. Blues is simplistisch

Blues is een van de meest emotioneel intense genres van alle muziek, maar ook een van de meest simpele. De muziek bestaat soms uit niet meer dan 3 akkoorden, die de rest van het nummer herhaald worden. Misschien heb je wel eens van de 12 bar blues gehoord. Door de complexe opbouw en akkoordprogressies van klassiek, jazz en de wat meer geraffineerde vormen van rock te vermijden, worden bluesmuzikanten gedwongen hun muziek interessant en opwindend te maken door met gevoel te spelen. Dit hoor je natuurlijk terug in de opnames, en met name ook live.
 

3. Bluesartiesten zijn wereld artiesten

Professionele bluesmzukanten kunnen onder de besten ter wereld worden genomen. Optreden is bijn topsport, waarbij de hele avond (vaak zonder enige pauze) wordt gespeeld en hier ook wordt bij gezongen. Wanneer de rest van de band een stapje terug doet, mag de bluesmuzikant gaan soleren. Tijd voor een adempauze is er dus vaak niet. Het genre, osntaan in de tijd van de slavernij in de zuiderlijke Merikaanse staten, gaat inmiddels al heel wat jaartjes mee. Blues staat aan de wieg van de moderne popmuziek en reikt ontzettend ver met al haar invloeden, ook vandaag de dag.
 

4. Blues is enorm dansbaar

Bij blues denken mensen vaak aan whiskey en sigaren, oude mannen en slome muziek. Niet iedereen weet het, maar blues kan echt enorm dansbaar zijn. En dat is precies wat je wilt op je feestje. Uptempo beats, aanstekelijke melodieen en een hoog feestgehalte. Er zijn hele catalogi aan subgenres van blues, zoals jumpblues en ragtime, maar ook het later ontstane Rhythm-and-Blues en natuurlijk rock-’n-roll. En reken maar dat deze stijlen binnen de blues blij, vrolijk, positief en energiek zijn.
 

Tips: de leukste blues bands

Jij bent wel in voor een dansbaar, muzikaal feestje? Een goede bluesband vind je niet zo maar. Gelukkig hebben wij alvast een voorselectie je gemaakt. Hieronder een top 3 van onze beste bluesbands.
 

-- > Chicago Allstars

-- > Blues Avenue Revisited

--> Groovetaker Blues
 

Interesse?

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over de bands, of meer informatie wilt ontvangen. Wij zijn elke werkdag zowel telefonisch als via e-mail beschikbaar!

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2023
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen