Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Genres: wat is wat?

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087

Er zijn ontzettend veel muziekgenres, die ook nog eens allemaal hun eigen subgenres hebben. Zo heb je de wel bekende disco en rock, maar zijn big beat, grunge en swamp-blues wat minder befaamd. Vaak weet iedereen wel aan te geven of ze een bepaald nummer leuk vinden dat op de radio wordt gedraaid of door een live band gespeeld wordt, maar onder welk genre valt het nummer? Als ik een band zoek die meer nummers in deze stijl speelt, welke band moet ik dan boeken? Bandzoeker geeft je een korte introductie  van de meest populaire genres in de coverbandwereld. 
 

Disco band

Iedereen heeft hem wel eens zien hangen, de discobal boven de dansvloer. Dat het iets met dansen te maken heeft is wel duidelijk. Maar welk genre is disco nou precies? Aan welke bands moet je denken? Disco is ontstaan in de nachtclubs van de jaren ’70, oftewel discotheken. Met invloeden uit de funk-, soul- en salsamuziek lenen de ritmes en tempo’s zich perfect voor uitgebreide dansmoves. Bekende discobands en -artiesten zijn natuurlijk de Bee Gees, Donna Summer, KC and the Sunshine Band en Village People. 
Boek een discoband op jouw feest: FunhouseThe Very 80sSummers DonnasThe Dance Classic Showband


Disco: Bee Gees - Stayin' Alive
 

Rock band

Het klinkt vaak als een groepje ruige mannen, lange haren, met veel bier en te harde gitaren. Rock bekleedt echter veel meer facetten. Het is echt enorm populair en de grootste bands in de wereld vallen onder de rock paraplu. Ook op jouw feest zou een beetje rockmuziek waarschijnlijk zeker niet misstaan. Het enorm populaire nummer (bijna elke band speelt ‘m) Sex On Fire van Kings Of Leon is bijvoorbeeld ook rock. Coldplay, U2, Pink Floyd en The Beatles kan je eveneens onder rock wegboeken. Natuurlijk is er ook het hardere werk, van ACDC, Black Sabbath en de Foo Fighters. Voor gitaarsolo’s zit je bij rock uiteraard altijd goed. Hou er gewoon rekening mee hoe hard jij wilt gaan, maar schrijf een rock coverband niet gelijk op het eerste gezicht af!
Boek een rock band op jouw feest: GrooverBackpackEvergreen Machine - Disconnected


Rock: Kings Of Leon - Sex on Fire
 

Folk band

Folkmuziek is ontstaan uit een muziekstijl die van generatie tot generatie werd overgedragen. Wat tegenwoordig het belangrijkste is bij een lekkere folkband zijn de gebruikte (akoestische) instrumenten: banjo, accordeon, tinwhistle en natuurlijk de viool! Folk is vandaag de dag een gigantisch genre dat zich goed leent als zomerse muziek. Je ziet het dan ook veel op festivals en evenementen of als heerlijke achtergrondmuziek. Folk kan echter ook enorm opzwepend zijn, bijvoorbeeld de Ierse folk. Bekende folk bands zijn Fleet Foxes, Bon Iver, Simon & Garfunkel en Of Monsters and Men.
Boek een folk band op jouw feest: Scott and YoungJolly McMatthews


Folk: Of Monsters And Men - Little Talks
 

Latin band

Met latin breng je de vrolijke warme zomer naar je feestje. Latin is natuurlijk ontzettend breed en de meeste mensen vinden het leuk om naar te luisteren. Het boeken van een latin band op een feestje wordt dan ook steeds populairder. Je kan gaan voor akoestische salsa of de echte latin pop voor de betere dansfeesten. Bekende latin acts zijn Santana, Buena Vista Social Club, Enrique Iglesias, maar ook Luis Fonsi (“Despacito”). 
Boek een latin band voor jouw feest: Latino BM RoyaleCaramelosLa FiestaTumbao Pa Ti


Latin: Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee
 

Soul band

Soul is een genre waarbij er veelal een geweldige zanger(es) centraal staat, ondersteund door een band met strakke ritmesectie, blazers en eventueel achtergrondzang. Hoofdvertegenwoordigers tijdens de hoogtijdagen van soul waren Ray Charles, Sam Cooke, James Brown, Aretha Franklin en Stevie Wonder. Wie kent ze niet? Tegenwoordig zijn er nog steeds soulartiesten, dan denk je aan Alicia Keys of Bruno Mars. Met een energieke performance en veel power in de vocalen is een soulband erg geschikt om op te dansen. Veel coverbands spelen dan ook populaire soulnummers, standaard in het repertoire. 
Boek een soul band voor jouw feest: Memphis RevivalThe ObsessionsSoul Funxtion


Soul: Stevie Wonder - Superstition
 

Ben jij er al uit welk genre band jij voor jouw feest wilt boeken? Of wil je ons advies? Wij helpen je graag de perfecte band voor je feest te vinden. Wij kennen onze bands persoonlijk, dus weten precies wat ze wel en niet spelen. Neem even contact op, dan vertellen we je nog wat meer!

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2023
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen