Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Tips: hoe organiseer je een feest thuis?

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087

Wil je een makkelijk, gezellig, persoonlijk en niet al te duur feest organiseren? Dan is een tuinfeest of huiskamerfeest wellicht geschikt voor jou! Of het nu om een verjaardag, bruiloft of jubileum gaat, thuis een feest vieren kan altijd. Mocht je bang zijn om iets over het hoofd te zien, hebben wij hieronder een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij thuis een succesvol feest kan organiseren. Succes!
 

Kies je thema

Helemaal hot is een thema feest. Het hoeft natuurlijk niet, maar wil je dit wel is het verstandig hier als eerste naar te kijken. Ten slotte is het leuk als alles op je gekozen thema is gebaseerd, zoals de uitnodigingen, de hapjes en drankjes, de muziek en de aankleding. Ook handig is om vast te beslissen of je het feest binnen in de huiskamer of buiten in de tuin wilt vieren (als het weer dit toestaat, natuurlijk).
 

Budget

De meeste mensen gaan over het budget heen. Dat is bij alles zo, of het nu een boodschappenbudget, een miljoenenproject van de overheid, of een leuk feestje is. Vaak is alles duurder dan je van te voren inschat, dus logisch om hier wel even wat aandacht aan te schenken. Bedenk dus van te voren goed wat je wilt uitgeven aan eten, drinken, versiering en de muziek. Kijk vast even hoe duur de zaken zijn die jij graag wilt hebben, om de begroting nog dichter in de buurt van de realiteit te krijgen. Maar pin jezelf hier niet op vast, want dan voelt het extra zuur als je er toch overheen gaat.
 

Hapjes en drankjes

Lekker eten, wie houdt er niet van? Op een feestje mogen de hapjes, knabbels en snacks niet ontbreken. Net als drinken, trouwens. Ga dus van te voren op zoek naar hapjes die jij en je vrienden lekker vinden en stal deze uit op een tafel. Zo kan iedereen zelf pakken waar hij zin in heeft. Maak van te voren alles vast klaar, want je wil niet nog een uur in de keuken staan wanneer je gasten er zijn. Voor drankjes werkt zelfbediening natuurlijk ook perfect. Sla genoeg wijn, bier en fris en laat je gasten weten waar ze het kunnen vinden, dan heb jij je handen vrij. Ga jij voor low budget? Zet het gewoon op de uitnodiging: bring your own drinks. American style. Iedereen heeft wat hij of zij wilt drinken en jij houdt geld over voor bijvoorbeeld de band!
 

Entertainment

En dan nu misschien wel het aller-allerbelangrijkste element van een goed feest. Het feest staat of valt met dit aspect. We hebben het natuurlijk over de muziek. Je kan een playlist (op Spotify) maken, maar wil je echt uitpakken dan zorg je voor live muziek. Nu, de keuze is reuze. Dus welke kanten kan je allemaal op gaan?

→ Intiem

Voor een echt huiskamerconcert met aandacht voor de artiest, boek je een intiem duo. Akoestisch werkt dan het beste. De band speelt dan een aantal setjes en staan even in het middelpunt, als leuk muzikaal intermezzo van je feestavond.

→ Huiskamer DJ

Een DJ is superieur aan een playlist. De muziek wordt door elkaar gemixt en de juiste nummers komen achter elkaar. Een feest DJ past altijd, maar bij bepaalde thema’s is een vinyl DJ ook erg leuk.

→ Singer songwriter

Wil je herkenbare liedjes gespeeld door een solo artiest? Enorm flexibel, goed foor de portemonnee en perfect voor in de huiskamer. Denk aan een zanger en gitarist, of pianist.

→ Feestelijk

Voor iedereen die ook thuis echt even los wil gaan is een partyband de beste optie. Dit kan ook klein, zoals een trio. Dan is het in ieder geval niet te hard, want denk ook even om de buren. Nog beter: boek een verzoekjesband. Dit is perfect voor met vrienden en familie!
 

Begin op tijd

Een geslaagd feest wordt niet vaak een avond van te voren gepland. De agenda's van mensen zijn tegenwoordig snel vol, helemaal in het weekend. Plan dus op tijd en verstuur een leuke uitnodiging, bijvoorbeeld 6 weken van te voren. Een uitnodiging maak je tegenwoordig makkelijk online en is wel leuke dan een appje in een groep. Vergeet niet het eventuele thema te vermelden!
 

Feesten maar!

Dus, verstuur de uitnodigingen, informeer je buren (of nodig ze uit)  en, als allerbelangrijkste, geniet van jouw feestje! Hulp nodig bij het organiseren of het vinden van de juiste muziek? Stuur ons een mailtje of bel even, dan helpen wij je graag verder!

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2024
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen