Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Zo boek je een band voor jouw festival

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087

Zonder band geen festival, zeggen wij. Het gaat hand in hand, ze zijn de beste match en een beter koppel dan Adam en Eva. Festivals komen in vele soorten en maten, maar de soort maakt eigenlijk niet uit: foodtruck, bier, wijn of sport festival, live muziek en een band is er altijd op zijn plek. Op een festival hoort een geweldige en open sfeer te hangen, en hoe maak je die nou makkelijker dan met muziek? Live bands en festivals hebben al een lange geschiedenis samen. Wist je dat er tegenwoordig bands zijn die zich specialiseren in het spelen op een festival? Die de dikste, meest indrukwekkende show kunnen geven? Hieronder lees je er meer over.

 

Wat maakt een top festival band?

Waar moet je op letten bij het boeken van een goede festival band? Niet elke band kan zich zo maar een festival band noemen. Een coverband met veelal rustige nummers in het repertoire is logischerwijs niet geschikt, maar het is ook niet verstandig om een onervaren feestband in een tent met 500 man te zetten. Dit is wat een band gespecialiseerd in festivals in ieder geval in huis moet hebben:

→ Professionaliteit
Een goede feestband zijn vergt wat organisatie. Ze moeten een speelprogramma maken, zorgen dat het apparatuur op orde is en er moet natuurlijk de wil zijn om er elke show 100% voor te gaan. Hier onderscheidt de professionele coverband zich van de amateurs.

→ Energiek
Een band die de aandacht van een menigte op een festival vast wil houden, moet met veel energie spelen. Vergeet niet, de energie van een band is uiterst aanstekelijk. Staat iedereen stil op het podium, dan staan de gasten ook stil. Dat wil je niet hebben op je feest.

→ Medleys
Het is altijd een uitstekend idee om een band te boeken die veel medleys speelt. Medleys zijn korte stukjes van een nummer achter elkaar geplakt, vaak in 1 genre of van 1 artiest. Dit houdt de energie er in, zorgt voor veel afwisseling en laat de aandacht van de gasten niet afzwakken. Let dus even op het repertoire!

→ Entertainment
Optreden is meer dan de nummers spelen an sich, een band moet entertainen! Volgens mij is het in deze blog inmiddels wel al 4 keer gezegd, maar laten we nog eens benadrukken hoe belangrijk dit is. Het publiek vermaken, dat is waar je de band tenslotte voor boekt. Ga dus voor de entertainers, en niet voor de band die elke noot speelt zoals het origineel.

→ Tribute band
Wat ook goed werkt op een festival: boek een tribute band. Wat is precies het verschil tussen een tribute en een coverband? Om een lang verhaal kort te maken - een tribute band speelt de nummers van 1 artiest of band, vaak inclusief aankleding in stijl van het origineel. Een coverband speelt nummers van allerlei artiesten door elkaar.

Knallende show

Het optreden moet een impact hebben. Jouw gasten moeten de band onthouden, want dit versterkt de band die ze met jouw festival hebben. Een knallende live show moet in ieder geval hieruit bestaan:

→ Goed afgestemd
Je hebt het misschien niet door, maar live bands communiceren vaak tijdens een optreden. Meestal via de in ear microfoontjes. Dan overleggen ze over de te spelen nummers en kunnen ze alle instrumenten tegelijk inzetten. Naast dat de show van te voren goed is uitgedacht, wordt deze tijdens het spelen aangepast op het publiek. Zoek dus een band die niet met een vast programma komt.

→ Visueel aantrekkelijk
Allemaal zwarte broeken, witte shirts, stropdas en de zangeres in een glitterjurkje. Oke, dit is misschien een beetje afgezaagd, maar je snapt het idee. Een band moet er leuk uit zien en niet als een samengeraapt zooitje. Banners, backdrops en confetti helpen ook mee. Check even of jouw band hier op let.

→ Juiste apparatuur
Niet onderschatten: het juiste apparatuur werkt sfeerverhogend. Uiteraard moet de verlichting puik in orde zijn, maar soms is een rookmachine onmisbaar. Een goede band werkt daarvoor samen met een eigen gekozen techniekbedrijf.

Tips voor de beste festival bands

Wil jij erzekerd zijn van een professionele, knallende feestband voor jouw muziekfestival? Of de perfecte sfeermaker op jouw laid back foodtruck festival? Hieronder onze tips voor de beste keuzes.

-- > Spotted

-- > Groover

-- > Latino BM Royale

-- > Agogo

-- > The Sherrys
 

Festival band boeken?

Bij Bandzoeker boek je makkelijk online een feestband. Wil je ontzorgd worden? Neem even contact op en wij regelen de perfecte band en tevens alle randzaken. Kijk je liever eerst zelf, hier vind je al onze festival bands. Succes en tot snel!

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2024
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen