Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Coverband of tribute band, wat is het verschil?

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087

Boek je een coverband of een tribute band voor jouw feest? Wat is eigenlijk het verschil? Je hoort het wel waker, iemand heeft een coverband op zijn feest of er staat een top tribute band op het affiche van het lokale dorpsfeest. Alle twee spelen ze covers, dus waar komt het onderscheid vandaan? Lees verder en vind het uit!
 

De Coverband

Een coverband speelt altijd een herkenbaar repertoire, toegankelijk voor iedereen. De nummers die ze spelen zijn van verschillende artiesten en vaak ook uit verschillende genres. Je hebt hier natuurlijk wel grote verschillen in. Zo heb je bands als Backpack, die voornamelijk classic rock covers speelt, of Funhouse die zich specialiseert in disco, soul en funk. Zet daar tegenover een band als Yesz, die een allround repertoire speelt, zo als ze dat zo mooi zeggen. Dan krijg je dus van alles wat: pop, soul, rock, Nederlandstalig en meer! Elke band past weer bij een ander soort feestje.

Vind hier al onze coverbands
 

Een Tribute band

Wat dan het grote verschil is met een Tribute band? Een tribute band speelt de muziek van één enkele bekende artiest. Daarbij kijken ze naar alle facetten van het optreden: de sound, de instrumenten en kleding, de stijl, de danspasjes en precies die gitaarsolo zoals hij op de plaat staat. Sommige bands gaan hier zo diep in door dat het net lijkt alsof je naar de originele artiest staat te kijken. Deze bands spelen ook vaker de wat onbekende nummers van een bepaalde artiest, en niet alleen maar de hitjes. Een mooi voorbeeld van een tribute band  is bijvoorbeeld Creedence Clearwater Survival, waarvan je wel kunt raden wie zij na doen. Minder voor de hand liggend is Synchronicity (tenzij je een kenner bent), een The Police tribute band. Je kunt ook tribute zangers boeken, zoals deze geweldige Andre Hazes Tribute Show.

Vind hier al onze tribute bands

Er zijn dus best wel wat verschillen tussen een coverband en een tribute band. Ben je op zoek naar afwisseling en de bekendste hits, dan moet je absoluut voor een coverband gaan. Maar wil je wat meer diepte en ben je helemaal gek van een bepaalde band of artiest, kan je beter een tribute band boeken. Ook voor festivals of evenementen met meerdere bands zijn dit leuke aanwinsten. Wat je ook gaat boeken, wij helpen je graag om te kijken wat het beste bij jouw feest zou passen!

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2022
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen