Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Boek een zomerse latin band via Bandzoeker

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087

De wereld is tegenwoordig maar klein. Culturen leven gemengd en mensen reizen tot de uiterste puntjes van de aarde, waar ze geïnspireerd worden met de lokale muziek en levenswijze. Wil je anno nu naar een lekkere latin band luisteren die live muziek speelt, hoef je echter niet meer zo ver te reizen. Het kan namelijk zomaar dat er een te gekke Zuid-Amerikaanse latin band bij jou uit de stad komt. En wist je dat latin is geweldig is als live muziek op een feest?
 

Wat is latin precies?

Latin is een overkoepelende term van vele muziekgenres, afkomstig uit Latijns-Amerikaanse landen. De meeste latin muziek is Spaanstalig, maar je hebt natuurlijk uitzonderingen. De meeste bekende stijlen zijn salsa, bachata, merengue en het inmiddels meest populaire subgenre latin pop. Veel voorkomende instrumenten in latin muziek zijn de gitaar, de blazers en de percussionist. Daarnaast staat uiteraard de zanger(es) centraal.


Waarom een latin band zo leuk is

Latin staat bekend om haar vrolijke, zomerse karakter. De muziek komt van origine natuurlijk ook uit de tropisch warme landen die wij kennen van Zuid-Amerika, dus het is niet zo raar dat het die associatie bij ons oproept. Waar denk je aan bij Ecuador, Peru en Suriname? En waar denk je aan bij latin muziek? Precies. De klanken (en teksten) zijn bijna altijd positief en hebben gewoon die vide. Niet te vergeten, want op een feest erg belangrijk, is dat latin uitermate dansbaar is. Neem bijvoorbeeld Salsa met het herkenbare ritmische motief. De wereldbekende dans met dezelfde naam is niet moeilijk, en enorm leuk op een feestje!


Tips voor de beste salsa bands

Caramelos

Een akoestisch drietal, rechtstreeks van het Zuid-Amerikaanse continent. Dichterbij ga je voor het gehoor niet komen bij de zomerse klanken van latin en salsa!


Latino BM Royale

De perfecte latin feestband. Zowel als kleine als grote formatie te boeken, met blazerssectie en een uitgebreide ritmesectie. Een stevige combinatie met het moderne van het Westen en het swingende uit de latin, perfecte ingrediënten voor een dansbaar avondfeest.


Tumbao Pa Ti

Zodra ze beginnen met spelen, krijg je zin om te dansen. Je kunt er niks aan doen, het gaat gewoon automatisch. Tumbao Pa Ti heeft dit effect al jaren op het publiek, zowel in Nederland als op de Cubanen in Havana. Dankzij de mix met wat meer bekende liedjes zullen ook de niet salsa-kenners enorm genieten.


Feelings XL

Voor non-stop feest komt je bij Feelings XL uit. Deze latin band heeft er over nagedacht: een blazerssectie, een DJ voor in de pauze en een afwisselend repertoire met salsa, latin en allround.
 

Latin salsa band voor op je bruiloft?

Ook op een bruiloft past latin perfect! Je hoeft niet per se een latin feest te organiseren, of Spaanse vrienden en familie te hebben om een latin band op jouw bruiloft feest te kunnen verantwoorden. Het kan namelijk gewoon! Zoals eerder genoemd is latin uiterst dansbaar en past het vrolijke karakter absoluut bij de sfeer van een bruiloft. Bijkomend voordeel: veel latin feestbands geschikt voor een avondfeest spelen naast de bekende latin genres ook allround en top 40 nummers. Geen reden dus om te twijfelen!


Neem contact op

Bij Bandzoeker boek je makkelijk een latin band online. Onze adviseurs helpen je daarnaast graag met het vinden van de juiste band, mocht je er niet uit komen. Je boekt ten slotte niet elke dag een band! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en we helpen je graag op gang. Voor je het weet staat jouw feest in de agenda van die te gekke zomerse latin band!

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2024
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen