Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

De leukste welkomstliedjes voor je bruiloft

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087

Hoewel de huwelijksceremonie een groot moment voor jou en je partner zal zijn, is het avondfeest waar de meeste van jullie gasten naar uitkijken. Je kan een goed thema kiezen, lekkere hapjes en drankjes op een prachtige locatie serveren, maar de muziek is wat een feest van middelmatig tot onvergetelijk maakt!


Om het feest goed op gang te helpen is het natuurlijk belangrijk om een welkomstlied te kiezen die jullie gasten in een feeststemming krijgt, of juist één die de betekenis van het woord 'liefde' muzikaal vertolkt. Een vraag die al onze bruiloft artiesten wekelijks voorbij zien komen: "Wat is jullie suggestie voor een goed welkomstlied?". Hoewel dit natuurlijk erg persoonlijk is, vroegen wij drie van onze veel geboekte bruiloftsartiesten voor een advies op deze vraag.
 

Mark Ronson - Uptown Funk ft. Bruno MarsUptown Funk van de Britse producer Mark Ronson samen met zanger Bruno Mars is met een release in 2014 nauwelijks een klassieker te noemen, maar toch één van die nummers die op elk bruiloftsfeest wel voorbij komt. Tenminste, als je het aan feestband Blind DATE vraagt: "Uptown Funk doet het altijd goed, dan is het in één klap feest." Verder populair zijn de Flash Mobs, een onverwachte en ongebruikelijke actie (vaak een dans) van een groep mensen. "Laats waren wij op een feest waarbij het openingslied Angels van Robbie Williams voor het refrein werd afgekapt en er vanuit een niets een Flash Mob met het nummer Shut Up and Dance begon te dansen!"
 

Ed Sheeran - Thinking Out LoudNog zo'n jong nummer dat immens populair is als openingsnummer van menig bruiloft: Thinking Out Loud van Ed Sheeran. Wij vroegen het drietal Living Jukebox welk nummer zij inmiddels wel blind kunnen spelen. Want wie kan je dit nou beter vragen dan een verzoekjesband? "Als welkomstlied wordt Ed Sheeran vaak gevraagd. Maar waarvan wij na bruiloftsfeesten meestal wel een stapel van verzoekkaartjes hebben liggen is Don't Stop Me Now, van Queen of Liquido van Narcotic." Het leukste nummer vinden de jongens van Living Jukebox persoonlijk Paradise by the Dashboard Light van Meatloaf. Hoe ze het duet oplossen? "Dit doet onze zanger/pianist in z'n eentje, maar hij vraagt meestal om een enthousiaste dame uit het publiek voor de vrouwenstem!"
 

Whitney Houston - I Wanna Dance With Somebody"Wij willen een absolute feestklassieker die iedere groep aan het dansen krijgt", hoort de zevenkoppige feestband Round About Now regelmatig. Wat ze dan spelen? I Wanna Dance With Somebody, van Whitney Houston natuurlijk. Alleen al om de titel zou het een verplicht bruiloft nummer moeten zijn, maar zodra het refrein inzet is ieder feest in een keer op gang gebracht. Daarnaast is Marry You van Bruno Mars een nummer dat ontzettend vaak bij de band wordt aangevraagd.
 

Stef Ekkel - De WoonbootNatuurlijk mogen ook de Nederlandstalige nummers niet ontbreken op een Hollandse bruiloft. B-Normal laat ons weten dat tijdens het nummer De Woonboot van Stef Ekkel het dak er altijd afgaat. "Een openingsnummer kan heel persoonlijk zijn." Sommige mensen kiezen dan voor een echte tranentrekker, of een emotioneel nummer met veel gevoel. Maar is dat wel de beste keuze om een feest op gang te krijgen? "Een André Hazes of andere Nederlandstalige klassieker van de feestmuziek doet het vaak veel beter!"
 

Meer informatie


Ben je op zoek naar meer informatie over de genoemde bands? Neem dan contact met ons op. We zouden ook gelijk even kunnen kijken of de band nog beschikbaar is op jullie trouwdatum en een vrijblijvende offerte versturen. Ook als je op zoek bent naar advies op maat voor een band die goed bij jullie feest past kan je gerust contact met ons opnemen!
 

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2023
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen