Top 5 meest populaire thema's voor je bruiloftThema bruiloften groeien de laatste jaren enorm in populariteit en met een goede reden - het is de kans voor de bruid en bruidegom om de persoonlijke interesses te delen met de gasten. Elk paar heeft wel een liefde voor iets speciaals voor hen, of dit nu hobby's, cultuur, reizen of muziek is! Het plannen van een trouwdag rond een bepaald thema leidt gegarandeerd tot een onvergetelijke ervaring voor zowel het echtpaar als hun gasten! Wij zetten de vijf meest populaire thema's voor je bruiloft op een rijtje.

Festival

FestivalEen beetje bruidspaar organiseert anno 2017 een festival. Zie jij het al voor je? Nadat de polsbandjes zijn gecontroleerd en het programmaboekje is ontvangen loop je het weiland in. De rollende keukens staan verspreid over het grasveld en de geur van boven kolen gegaard vlees hangt in de lucht. Links staat een met lampionnen en lampjes versierde feesttent waar vanavond een coverband de gasten gek zal maken, rechts wijst een zelfgemaakt houten bord je richting de silent disco. Het is alsof je trouwt op je eigen LowLands.

Als het gaat om festivals is Nederland een van de koplopers van Europa: een minimum van maar liefst 800 per jaar is allang niet meer gek. Het is dus ook geen wonder waarom we dit zijn gaan combineren met bruiloften. De meeste vallen immers al samen met het festivalseizoen!

Bandsuggesties:

At Your Service
Deze groep heren kan zich zeer flexibel opstellen en hebben een aantal concepten bedacht zodat de band voor ieder soort feest een passende opstelling kan aanbieden. Akoestisch, semi-akoestisch, versterkt en zelfs met toetsen en zang erbij. Een combinatie is eveneens mogelijk. Wat dacht je van een akoestisch optreden bij de foodtrucks gevolgd door een versterkte show in een van de feesttenten?

Blind DATE
Voor de festivalbezoekers die voor de non-stop feest ervaring gaan. Blind DATE loopt door het publiek, Blind DATE sleurt iedereen de tent in, Blind DATE zorgt er voor dat de voetjes van de vloer gaan en zet alles op zijn kop!

B-Normal
Een volledig bandgeluid met slechts twee mensen op het podium, dit eigentijdse duo vermaakt jong en oud zonder problemen. Als extraatje kunnen zij tijdens het spelen foto's maken van de dansende 'festivalgangers'. (Her)beleef de show vanuit het perspectief van de band!

Vintage

Vintage

Met een grote populariteit in de Verenigde Staten en Engeland was het geen verassing dat wij ook in ons eigen land de smaak te pakken kregen voor een Vintage bruiloft. Jaren '70 jurken, hoge neklijnen en een aankleding met pastelkleuren mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken. Authentiek, uniek, zelf gemaakt, rustiek - allen begrippen die naar voren komen bij het plannen van een Vintage bruiloft, maar het zijn vooral de nostalgische details die het geheel compleet maken. Vintage is namelijk een gevoel, een ambiance van vroeger die je terughaalt naar het vandaag.

Bandsuggesties:

Maria And the Rustic Boys
Alles aan deze band ademt authenticiteit. Van het tot in de puntjes verzorgde repertoire met de dansbare kant van de jaren '50, tot de kledingstijl en instrumentkeuze. Maria and the Rustic Boys is een ware beleving, terug naar vroeger!

Mr J
Alle hits van vroeger en nu die zich de afgelopen decennia al talloze malen hebben bewezen, maar dan in een jazzy en funky jasje. Hoewel vintage het thema van je bruiloftsfeest is wil je natuurlijk ook je (jongere) gasten vermaken met de herkenbare muziek van nu! Deze professionele band kan zowel easy listening als party en zorgt tegelijkertijd voor een flinke dosis vintage.

The Coast
Zoals perfect omschreven door een van de velen die je voorgingen bij het boeken van deze band: "Ben je geboren tussen 1945 en 1960 en heb je wat te vieren, dan MOET je deze band nemen!". Uiteraard niet alleen beperkt tot de nostalgische liefhebber, maar ook uitermate geschikt voor diegenen die zich graag wanen in het gevoel dat vintage heet.

Rustic green

GreenBuiten trouwen is hip. Het ja-woord geven met het gras onder de voeten en de mooiste naaldbomen op de achtergrond heeft iets rustgevends en kan - bij mooi weer - een bijzondere ervaring zijn. Steeds meer locaties in Nederland bieden de mogelijkheid om buiten te trouwen, van ceremonie tot receptie, tot feest. Duurzaam en groen heeft geen betere setting dan midden in de natuur. Laat die lentekriebels maar komen! Oja, vergeet alleen niet het back-up plan voor wanneer er regen wordt voorspeld.


Bandsuggesties:

True
Wat is er mooier dan een pure versie van de nummers die belangrijk voor jullie zijn tijdens de ceremonie, midden in de natuur? True bestaat uit een zangeres begeleid door een ervaren pianist en maakt muziek recht uit het hart, zonder dit te overdrijven.

Acoustic Express
Met zowel mannelijke als vrouwelijke vocalen is dit een aantrekkelijk duo voor tijdens de receptie of tijdens de inloop van je gasten voor het feest. In het licht van de vuurkorf nemen zij ter plekke verzoekjes aan en zorgen voor absolute sfeer. Met een extra toetsenist maak je deze band nog completer.

Lora Ivy
Heerlijke popnummers met een jazzy twist, dat is wat Lora Ivy naar elk feest brengt. Erg fijn, die akoestische vibe met op de achtergrond het geluid van vogels in het woud en de wind die door de takken blaast.

Tropical

TropicalWaar denk je aan bij het woord 'zomer'? Blauwe lucht, zon, strand en zee natuurlijk. Als je echt het zomergevoel wilt oproepen tijdens jouw bruiloft kies je voor een Tropical thema. Denk hierbij aan felle kleuren en flink wat bloemen, met vrolijke zomerse beats op de achtergrond. Je kunt natuurlijk ook all the way gaan en je bruiloft direct op het strand houden, met schelpen en zeesterren als decoratie. Voel jij de zomervibes al?

Bandsuggesties:

Feelings XL
De ultieme tropische band speelt natuurlijk een mix van hits, latin en salsa. Met de toevoeging van extra blazers en percussionist bij XL komt vooral dat laatste genre echt tot leven. Met 10 blije mensen op het podium is het gegarandeerd feest.

Caramelos
Betaalbare muziek van kwaliteit.  Met drie leden uit drie verschillende landen van het Zuid-Amerikaanse continent stroomt dit muzikale brouwsel over van de verschillende invloeden. Erg geschikt als intieme achtergrondmuziek en uit te breiden tot uitbundige dansmuziek.

Latino BM Royale
Dit is typisch zo'n band waarbij je de benen niet stil gaat kunnen houden. Als het niet door het motiverende front komt, dan wel door de zomerse Latijns-Surinaamse beats. Met wereldwijde ervaring is geen feest ze te groot (of te klein)!

Barn Wedding

BarnAls laatste in het rijtje hebben wij de boerenbruiloft, of de 'Barn Wedding'. Het concept bestaat natuurlijk al erg lang, maar is tegenwoordig bezig met een comeback. Van oudsher zijn er bij een boerenbruiloft veel mensen aanwezig, vroeger duurde deze zelfs meerdere dagen. Dat dit op een boerderij op het platteland moet plaatsvinden spreekt natuurlijk voor zich. Tover de hooischuur maar om tot feestzaal, rij er een hooiwagen in als verhoging voor de band en gooi hier en daar wat balen stro neer. Extra leuke details zijn de loslopende kippen of zelfs een heus speenvarkentje.

Bandsuggesties:

Country Cafe
Het platteland en countrymuziek gaan hand in hand. Country is weer helemaal hip, sinds The Common Linnets in 2014 de popprijs heeft gewonnen. Ondanks dat sommige mensen dat misschien niet helemaal doorhebben maakt bijvoorbeeld ook John Mayer country, net als Shania Twain en Norah Jones. Voor een dansbare mix van hedendaagse hits tot authentieke klassiekers moet je bij Country Cafe zijn.

The Parking Lot Pickers
Old Skool country met uitstapjes naar de (zeer dansbare) sixties, hillbilly en folk! Met een contrabas, gitaar en dubbele vocalen krijgt dit duo iedere menigte aan het dansen. Tevens uit te breiden tot trio met een zingende drummer. 

Country Roads
Howdy folks! Country Roads laat je alle hoeken van het country genre zien, van complete band tot een sterk vocalisten duo met tape act. Alles is aanpasbaar op de wensen van jullie als bruidspaar en jullie feest.


En meer...
Benieuwd naar meer bruiloft bands? Op onze site vindt je een veelzijdig aanbod met de perfecte coverbands voor een geweldige avond. Heb je specifieke wensen of vragen? Neem dan contact met ons op en ontvang direct een vrijblijvende offerte!