Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Zo vind je de perfecte bruiloftsband

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087

Het boeken van de juiste band voor jullie bruiloftsfeest kan nogal een karwij zijn. De keuze is reuze en als het gaat om de kwaliteit van muziek zijn er veel verschillende meningen. Daarnaast zijn er nog zó veel andere zaken die geregeld moeten worden. Aangezien wij dagelijks de perfecte band aan een bruiloft koppelen, willen we je graag een handje helpen. Als je deze stappen uitvoert voor je op zoek gaat, maak je het jezelf een stuk makkelijker!
 

Leef het feest

Waarschijnlijk zien jullie de bruiloft al helemaal voor je. Waar je het wilt vieren, wie er bij is en de globale planning van de dag. Ook voor de avond kan je vast vooruit denken: hoe ziet jullie ideale feestavond er uit? Willen jullie van begin tot eind een volle dansvloer en tot in de late uurtjes doorgaan? Of is het belangrijk dat er gepraat kan worden en iedereen elkaar goed verstaat? Misschien willen jullie zelfs tijdens de ceremonie een zangeres, of een live-bandje voor bij de aansluitende borrel. Zodra je zelf een beter beeld hebt wat er voor nodig is om jullie feest tot een groot succes te maken, maakt dat het zoeken naar de juiste band een stuk makkelijker. 
 

Bepaal een budget, maar wees flexibel

Spreek samen af wat jullie, als jullie de perfecte band zouden tegenkomen, hiervoor uit willen geven. Je moet natuurlijk rekening houden met meerde zaken voor een bruiloft. De cateraar, de fotograaf, jurk en locatie. Vergeet niet dat ook de band een enorme invloed heeft op de sfeer van jouw feest. Het moet allemaal uiteindelijk wel in het budget passen. Hou er van te voren rekening mee dat een band die op eerste gezicht binnen het budget lijkt te vallen, wat hoger uit kan vallen door bijvoorbeeld reiskosten of de huur van apparatuur.

Let ook op: een dure band is niet altijd beter! Kijk bijvoorbeeld eens naar een wat kleinere band, of een band met hobbyisten. Niet altijd slechter dan de professionals en net zo ervaren in het geven van een feest. In tegenstelling tot professionele muzikanten hoeven zij niet rond te komen van de band, maar doen het puur voor de fun. En dat is natuurlijk het belangrijkste op een feestje. Bovendien hou jij dan een extraatje over voor de bruidsjurk!
 

Bekijk de locatie

Check van te voren wat voor een band het beste zou passen op jullie locatie. In een gezellig, klein bruin café zou een tienkoppige band met blazerssectie misschien wat krap worden en heb je een ruime feestzaal is het wellicht leuker om in ieder geval meer dan een duo op de planken te hebben staan. Daarnaast hebben sommige locaties geluidsrestricties. Een band mag dan niet harder dan een bepaald aantal dB’s spelen en er hangt een meter boven de dansvloer. Bands kunnen in de tijd van digitaal apparatuur hier prima rekening mee houden, maar het is wel belangrijk dit van te voren af te spreken! 
 

Bekijk de setlist

Wat vind je leuk om te horen? Is jouw aanstaande een gigantische jaren 60 fan en móet Elvis gespeeld worden? Ben jij zelf meer van de Nederlandstalige meezingers? Niet vergeten: wat vinden jouw gasten leuk om te horen? Worden zij wel blij van de hele avond klassiekers uit slechts één genre, of  is het leuker een band te hebben die voor iedereen leuke muziek kan spelen? Bekijk van te voren het repertoire van de band die jij op het oog hebt. Bij de meeste bands kan je zelf niet kiezen wat er gespeeld gaat worden. Soms is dat maar goed ook, want de band heeft de ervaring wel in huis om een feest te bouwen. Wil je toch verzoekjes on the spot? Kijk dan eens naar een band als Living Jukebox, dan bepaalt het publiek wat er op tafel komt.
 

Bel met bandzoeker!

Je bent er achter wat voor soort feest je wilt, wat je ongeveer wilt gaan besteden en wat er bij jouw locatie past. Perfect! Met de filters die wij op onze site hebben, moet zoeken nu een makkie zijn. Kom je er toch niet helemaal uit? Bel ons gerust eens op! Het matchen van de perfecte band bij het juiste feestje is ons werk. Dit doen wij al meer dan 15 jaar. Op basis van jouw wensen, voorkeuren en budget sturen wij maar al te graag een vrijblijvende offerte met een aantal leuke suggesties. Een aanbod op maat in de mail, dan kan jij weer verder om die gastenlijst op te stellen. Tot snel! 

Dit blog is onderdeel van de serie 'Hoe boek ik een band? Tips, suggesties en alles wat je nodig hebt voor het boeken van een band!'. Klik hier voor het volgende deel in de serie.

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2020
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen