Alle bands gescreend door professionals

Zekerheid van een vervangende band

Alles administratief op orde

Coverband of Dj voor je bruiloft?

Leestijd:

Merijn Middelweerd

merijn@bandzoeker.nl 050 7600087

Het is een vraag die wij vaak krijgen: boek je een coverband of een Dj voor je huwelijksfeest? Je kan er lang over twijfelen, want op welke vlakken moet je de twee vergelijken? Wanneer is een Dj meer geschikt en wanneer kan je beter een band boeken op jouw feest? Om je wat op gang te helpen hebben wij de twee soorten live muziek voor je vergeleken op de punten die het belangrijks zijn. Hieronder lees je meer!
 

Uitstraling 

Als je puur kijkt naar wat het oog wil, wat heeft dan je voorkeur? Maakt het je überhaupt wat uit? Een Dj komt vaak alleen, of per uitzondering als duo. Je hebt dan één persoon op het podium of naast de dansvloer. Een band begint vanaf 2 personen (solo muzikanten hier buiten gelaten), maar ze zijn er ook tot wel  10-koppig. De meest voorkomende bezetting gaat van 4 tot 7 personen. Dan heb je alle benodigde instrumenten om de meeste popnummers op een goede manier neer te zetten. Hier geldt natuurlijk wel dat hoe meer mensen er in de band zitten, de band vaak duurder wordt. 

Daarnaast neemt een band wat meer toeters en bellen mee, denk aan de instrumenten, versterkers, drumstel en overig apparatuur. Dat ziet er vaak al indrukwekkend uit en maakt gelijk zin in een feestje! Een goede Dj neemt meestal zijn eigen Dj-booth en draaitafel mee.
 

Speelduur

Een goede coverband speelt een avondvullend programma. Dit zijn meestal 3 of 4 sets, afhankelijk van de duur van jullie feest. Wat is een set? Dit zijn blokken van doorgaans 45 – 60 minuten aan live muziek met hoge energie. De nummers volgen elkaar vaak snel op, dus pauzes zijn er niet. Tussen de sets door nemen de bandleden wel pauze, meestal zo’n 15 – 20 minuten. Dan kunnen ze even wat drinken en op adem komen. Al onze bands draaien in hun pauze natuurlijk een playlist, zo is het nooit helemaal stil! 

Een Dj verzorgt ook een avondvullend programma. Het verschil is dat de Dj geen pauzes neemt, hij kan namelijk zo nu en dan even weglopen om wat te drinken en een selectie aan nummers vast klaar zetten.
 

Interactie

Niet onbelangrijk tijdens een goed feest: de interactie met de gasten. Coverbands bestaan uit meerdere mensen en ze bouwen het feestje niet alleen op het podium, dit breiden ze uit naar de dansvloer. Het doel is om samen met de gasten helemaal los te gaan en de ervaren bands hebben inmiddels een eigen formule die op elk soort feest werkt, met een goed doordachte setlist. Stilzitten is dan ook onmogelijk! 

Dj’s laten de muziek vaak het werk doen. Een goede Dj speelt in op de wensen van het publiek en zorgt ervoor dat de gasten het feest met elkaar kunnen vieren. Ze zijn dan ook expert in het aanvoelen van welke muziek er op welk moment nodig is! 
 

Verzoekjes

Iedereen vind het leuk om zijn of haar favoriete nummers te horen. Al is het alleen al om het nummer te delen met jouw vrienden en familie. Bij de meeste coverband kan je van te voren 1 of 2 nummers doorgeven om in te studeren. Vaak is er al een groot repertoire, dus de kans is groot dat de band hem kan spelen. Zo werkt dat ook op de avond zelf. Als de band het nummer al kan spelen, is een verzoekje natuurlijk geen probleem. Bands die wekelijks op de planken staan hebben natuurlijk wel het een en ander aan materiaal in de vingers zitten. Je hebt ook bands waar je juist alleen maar verzoekjes kunt doen, maar dat is een ander verhaal. 

Een Dj kan in de meeste gevallen elk verzoekje vanuit het publiek draaien. Alles kan dus voorbij komen, ook op dat moment dat jij aan een bepaalt nummer moet denken! Of het de juiste beslissing is om nou juist nu dat après-ski nummer te draaien is een ander verhaal. 

Daarbij komt wel weer kijken dat een band een specifiek nummer in elke gewenste muziekstijl kan spelen. Een funk versie van Metallica kan bijvoorbeeld gespeeld worden, maar een Dj zit vast aan de vooraf opgenomen studio albums. 
 

Prijs

Waar denk je nog meer aan bij het boeken van live muziek? Het kostenplaatje natuurlijk. Een band is te boeken vanaf zo’n € 1.000,00, tot wel € 5.000,00. Dit zijn wel de uitersten, de meeste coverbands zitten er gewoon tussenin of aan de onderkant. Het blijft afhankelijk van het aantal personen dat je boekt, de afstanden die gereden moeten worden en hoeveel gasten je uitnodigt (zie ook ‘techniek’), maar voor een zeskoppige coverband met zanger en zangeres moet je zo rond de € 1.750,00 denken. 

Ook de prijzen van Dj’s variëren enorm. Je vindt ze op Marktplaats al voor een paar tientjes, maar wil je een goede Dj met veel bruiloft ervaring moet je zo rond de € 600,00 denken. Uiteraard zijn er ook Dj’s die een stuk meer vragen. Vaak betaal je hierbij voor ervaring en professionaliteit, net als bij een band. Een professionele feestmaker die zijn brood verdient met optreden vraagt meer dan een hobbyist. 
 

Techniek

Het wordt vaak onderschat, maar het geluid- en lichtapparatuur  is enorm belangrijk voor een goede feestavond. Bands verzorgen dit voor bruiloften bijna altijd zelf, tenzij dit al aanwezig is op de locatie. Maar vergis je niet, er komt nogal wat bij kijken. De meeste bands hebben de techniek zelf, of ze werken met een extern geluids- en lichtbedrijf. Alle instrumenten moeten worden uit versterkt en de volumes moeten juist worden afgesteld per locatie. Dan weet je ook zeker dat alles gaat klinken zoals het hoort, en is het niet te hard of te schel. Duurdere bands nemen vaak een grote techniek set mee met vooral een uitgebreide lichtshow. Dit kan je feest absoluut tot een hoger niveau tillen!

Een Dj neemt voor een bruiloft doorgaans ook zijn eigen techniek mee. Sommige bruiloft locaties hebben al techniek aanwezig, voor een Dj is het vaak wel mogelijk om hier gebruik van te maken. Hier geldt natuurlijk ook weer: hoe uitgebreider de lichtshow en geluid set, hoe hoger het prijskaartje!
 

Tips

Ben je er al uit? Wij hebben alvast een aantal van onze geweldige coverbands en Dj’s op een rijtje gezet. Bekijk op je gemak de filmpjes en vergelijk de bands en Dj’s op de bovenstaande punten. Kom je er niet uit? Neem dan even contact op, wij helpen je graag op weg!
 

Coverbands:

Nxt Level: Met deze band is het altijd feest! Het repertoire is ontzettend breed, de vrolijkheid straalt er van af en het apparatuur is perfect op orde. De band speelt een avondvullend programma en stemt de playlist op de gasten en het moment af, zo weten ze altijd de juiste snaar te raken.

Round About Now: Als de huis coverband van het Tv-programma The Big Music Quiz op RTL4 mag deze band natuurlijk niet uit het lijstje ontbreken. Professionele feestmakers met bakken ervaring. Met een front van drie vocalisten en een apart techniekbedrijf zorgen ze voor een knallende show met een vlammende uitstraling.

Living Jukebox: Een band die alleen maar verzoekjes speelt, het brengt de interactie met jouw gasten tot een hoger niveau! Pak een briefje, schrijf je favo nummer op en deze conservatorium geschoolde muzikanten spelen de stapel zonder problemen weg. Qua techniek is er veel te regelen, van basis set tot uitgebreide lichtshow. Klik hier als je band wat beter wilt leren kennen!

Coverband Legend: Dit is een band die zich aanpast op het publiek en moeiteloos het roer omgooit wanneer het moment hier naar vraagt. Zo krijg je een dynamisch feest vol verrassingen en de juiste nummers op het juiste moment. Dat wordt dus veel dansen, veel meezingen en veel feesten!

Yesz: Een ontzettend gezellige band die in het echte leven ook een vriendengroep vormt. Op het podium stralen ze dat ook uit! Een band die de tijd neemt om het feest zo in te delen dat alles naar jouw wens en voorkeur verloopt. Ook leuk: ze komen standaard met saxofonist en de drummer vindt het geen probleem om als semi-Dj de muziek in de pauzes te verzorgen.
 

Dj’s:

DJ Joe: Hij stelt nooit teleur! Altijd de beste hits op jouw bruiloft, inclusief een goed verzorgde geluidsset. Met veel bruiloft ervaring is Dj Joe een veilige keuze.

Triple Music Experience: Deze gezellige Dj past zijn playlist voor ieder feest aan. Guilty pleasures? Geen probleem. De nieuwste hits? Hij draait ze. Altijd een knalfeest!

DJ Swifty: Net even wat anders maar net zo leuk! Een Dj die draait met vinyl en zijn eigen smaak voorop heeft staan. Laat je verrassen met nummer die je nét even niet kent maar wel ongelooflijk leuk zijn om op te dansen. 

DJ Fairgail: Allround feestbeest die erg in de smaak valt bij bruidsparen. Draait altijd een gezellige avond aan elkaar en regelt zelf alle benodigde techniek, zo hoef jij je nergens meer zorgen over te maken.

Marek van Doorn: Een Dj en pianist combi in een! Super concept en professionele uitstraling. Wil je een setje live muziek en daarna knallen met het avondfeest? Dan is Marek de perfecte Dj pianist voor jullie feest!

Jullie wensen doornemen in een vrijblijvend gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en één van onze adviseurs neemt gratis en vrijblijvend je feestwensen met je door.

BandZoeker Music B.V. © 2004 - 2024
Beoordeling door klanten: 9.6 / 10 - 59 beoordelingen